Klasseseier for Påverud - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Klasseseier for Påverud
Marcus Påverud kjørte i helgen sitt tredje 24-timersløp for Leipert Motorsport, og for tredje gang bidro han til klasseseier.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Marcus Påverud gjorde en sterk innsats med fire timers kjøring gjennom natta i 24-timersløpet på Portimao-banen i Portugal. Han bidro vesentlig til at Leipert Motorsports AMG Mercedes kunne kjøre inn til klasseseier i SPX-klassen og 12. plass totalt i løpet.

Sammen med tyske Harald Schlotter leder nå Marcus også SPX-klassen sammenlagt i Creventic 24H Series, der neste løp for Marcus kan bli 24-timers løpet på Circuit of the Americas i Austin, Texas, i november.

Les også: Droppet skolen for å bli racerfører

– Jeg har nå vært med på tre 24-timersløp for Leipert-teamet, og vi har fullført alle tre og vunnet SPX-klassen i samtlige løp. Jeg er også veldig fornøyd med egen kjøring med to lange kjørepass på natta, så dette har vært utrolig moro, sier Marcus Påverud.

19-åringen fra Lier var yngstemann i teamet der de øvrige sjåførene var Harald Schlotter fra Tyskland, Dominic Baumann fra Østerrike, Yury Wagner fra Luxemburg og Ilmari Korpivaara fra Finland. Med mer enn seks timer bak rattet kjørte Marcus mest av de fem sjåførene.

– Med treningen ble det tilsammen åtte timer bak rattet, og dette er selvsagt veldig verdifull kjøretrening foran avslutningen i European GT4 Series. Bilen var dessuten mer krevende å kjøre enn min vanlige GT4 Mercedes, i og med at den hadde mer motoreffekt, sier Marcus.

Neste løp for Marcus Påverud er allerede kommende helg på Zandvoort-banen i Nederland, der han og Luci Trefz fra Tyskland skal forsvare sammenlagtledelsen i Pro Am-klassen i European GT4 Series.

Marcus Påverud:

pic
 
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: