Historisk seier for Dennis Olsen på Lime Rock

Historisk seier for Dennis Olsen

Dennis Olsen ble i tolvte time kalt inn til å kjøre løp på Lime Rock i USA. Det angrer han ikke på.

Publisert Sist oppdatert

Egentlig skulle Dennis til Chicago for å være med på en Porsche-test i helgen, men på vei dit ble han spurt om han kunne steppe inn i Pfaff-teamet i et GT-løp i den amerikanske IMSA-serien på Lime Rock i Connecticut.

I bare sitt andre løp for det canadiske teamet delte Dennis bil med canadiske Zach Robichon i GTD-klassen. Duoen kvalifiserte seg til startspor fem, og da Robichon kjørte i depotet for å overlate bilen til Dennis hadde han avansert til fjerdeplass.

I løpet som varte to timer og førti minutter plukket Dennis plassering for. Idet tre minutter av løpet gjensto klarte han å ta seg forbi ledende Mario Farnbacher i en Acura NSX og overta teten.

Farnbacher hang som en klegg på Dennis som slet med dekkene de siste rundene, men den norske Porsche-føreren holdt hodet klart og sikret seg til slutt seieren med en margin på fattige 0,01 sekund.

For Porsche var dette første klasseseier noensinne i det nordamerikanske mesterskapet med en 911 GT3 R, og det er i tillegg første gang på to år at bilen har vunnet et løp i det hele tatt.

Dennis uttalte etter løpet at det kanskje var det beste han noensinne har kjørt.

– For et fantastisk race. Jeg overtok bilen på fjerdeplass og kjempet meg helt til topps. Vår Porsche 911 GT3 R var rask i hele løpet. Mot slutten var dekkene helt utslitt, men jeg klarte likevel å ta seieren. Det var tett, tøft og suksessfullt – akkurat slik jeg liker det, konkluderer Dennis Olsen etter den historiske seieren sammen med Zach Robichon.

Etter helgen i USA blir det bare en kort tur innom Norge før han drar til Spa for å kjøres 24-timersløp, det tredje løpet i den internasjonale IGTC-serien, neste helgen.

I serien deler Dennis andreplass i sammendraget med Dick Werner og Matt Campbell etter deres fantastiske seier i 12-timersløpet på Bathurst i februar.