Land Rover : Gult er kult – også for Land Rover - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
59 bilder i galleri
Gult er kult – også for Land Rover
Det finnes kanskje kulere eldre Landies, men denne er der oppe sammen med de aller beste. Og kommer fra – av alle steder – Lisboa!
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

De som vet litt om custom Land Rover er nok ikke forbauset. Siden Ricardo Pessoa startet sitt Cool’n’Vintage i 2012, har han tatt nesten 100 Land Rovere fra bunnen av og formet dem om til rullende smykker.

Den guleste og nyeste som vi viser her er hans byggenummer 86. Her er det tatt helt ut som et kombi-prosjekt med en annen kjenner.

Pessoa har lenge hatt samarbeide med en annen custom-sjappe, Deus Ex Machina, der en av stifterne, Carby Tuckwell, er minst like opptatt av Land Rovere.

Tuckwell ble ganske fort oppmerksom på Pessoas nydelige skapninger – ikke minst hans bruk av farger, og begynte å samarbeide forsiktig.

Nå er dette to vidt forskjellige virksomheter. Cool’n’Vintage er et genuint restaurerings- / gjenføde-verksted. De tar den gamle bilen helt fra hverandre, og derfra tar det minst 1000 timer før hver eneste nydelige detalj er på plass.

Deus Ex Machina er mye mer – hva skal jeg si – en livsstil-operasjon. Spesialracere på Bonneville er like mye en del av deres identitet som tema-cafeer i Milanos motestrøk. 

Skinn og fashion er også en del av bildet, men ganske spesielle motorsykler er nok det som ligger firmahjertet nærmest.

Derfor sto det selvfølgelig en Deus Ex Machina-sykkel bak på planet da denne gule Land Roveren kjørte forrest i en lang Landie-karavanen som endelig også skulle besøke Milano for noen uker siden.

Den bilen Cool’n’Vintage hadde forbarmet seg over denne gangen var en ganske sliten 1966 Serie 2A. 2-dørs, lang akselavstand og 2,5 liters bensin. Den hadde vært brukt som en brannvernbil, men hadde ikke kjørt på mange tiår. Den var imidlertid komplett nok til at den var forholdsvis grei å jobbe på.

En spesiell detalj er en ramme som er dekorert med de de kaller Deus Ex Machina grafikk, men den må du under bilen for å se.

Det eneste som egentlig måtte erstattes med nye deler var foringer i opphengning, bremsebånd, bensinsystem og støtdempere. Dessuten er det montert inn en Serie 3 girkasse. Resten kunne man bare gi en kjærlig behandling.

Presentasjonen skjedde i Deus Ex Machina-butikken i Biarritz. Etter Milano-turen står den nå i custom-folkenes butikk i Ibiza.

Dette forteller kanskje litt om kundekretsen? Men selv en slik kundekrets setter åpenbart også pris på god smak – nå og da.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: