Trippelseier for Dennis Hauger - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
12 bilder i galleri
Trippelseier for Dennis Hauger
Dennis Hauger fortsetter å imponere. I helgen tok han tre strake seire på Hockenheim og avanserte nesten til topps i det tyske Formel 4-mesterskapet.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Før helgen ledet Theo Pouchaire mesterskapet suverent med 189 poeng mens Dennis lå på en beskjeden femteplass, 68 poeng bak ham. Men i helgen har Dennis plukket maksimalt med poeng slik at han nå kun er ett fattig poeng bak sin argeste rival om mesterskapstittelen.

Dennis var raskest på fredagens frie trening og sikret seg startspor en og to i de to første løpene i kvalifiseringen.

I første løp kom han ut som andremann bak ledende Pouchaire, men klarte etter hvert å ta seg forbi franskmannen og opp i tet.

Når Pouchaire i tillegg hadde et sammenstøt med Arthur Leclerc som medførte avkjøring og brudd i løpets siste minutter, knappet Dennis inn 25 poeng på konkurrenten.

I søndagens første løp dro Dennis rett i tet fra pole position og opparbeidet etter hvert en solid luke til sine nærmeste konkurrenter. Pouchaire kvelte motoren da starten gikk, og kom ut langt bak feltet. Dermed kunne Dennis spise inn ytterligere 25 poeng på rivalen.

Startrekkefølgen i helgens siste løp avgjøres av rekkefølgen i race 2. De åtte første startet i omvendt rekkefølge, slik at Dennis sto helt nede i startspor 8. En vanskelig oppgave.

Allerede på første runde avanserte Aurskog-gutten fire plasser, og så knep han konkurrent for konkurrent og overtok teten da ti minutter av løpet gjensto. Igjen hadde Pouchaire et trøblete løp med snurring på første runde, men han kom sterkt tilbake og endte på sjetteplass.

Dennis vant igjen med solid margin og endte med å plukke maksimale 75 poeng i løpet av en helg som kun kan beskrives som fullkommen.  

De tre siste løpene i serien kjøres om to uker på Sachsenring.

I det italienske mesterskapet leder Dennis med hele 255 poeng foran Gianluca Petecof med 202 poeng etter trippelseier sist han var i aksjon. Der gjenstår to løpshelger – på Mugello og på Monza, det første møtet er helgen 5.-6. oktober.

Det er en fantastisk prestasjon Dennis Hauger står for i disse knalltøffe seriene, så jeg vil anta at Red Bull er godt fornøyd med sin unge protesjé.

– Jeg tok det rolig i de to første løpene for å spare dekk til det tredje, men i det løpet bare gønnet jeg på og koste meg, sier Dennis.

– Teamet gjorde en fantastisk innsats hele helgen, og vi har virkelig gjort fremskritt. Bilen var bra både på nye og slitte dekk, nærmest perfekt. Jeg blir fortalt at jeg er den første som har vunnet alle tre løpene i en helg, sier Dennis fornøyd.

– Nå drar vi til avslutningen på Sachsenring bare ett poeng bak teten, så vi må bare fortsette på samme måte. Jeg har aldri vært på den banen, men teamet har en viss erfaring. Det gjelder selvsagt de tyske teamene også.

– Jeg må dra dit og lære fort, kjøre bilen hardt, så skifter teamet det som eventuelt må skiftes, avslutter Dennis som med helgens resultat har fem seire og åtte pallplasser i Adac Formel 4-serien.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: