Kul eller stygg elbil fra Sverige? - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
9 bilder i galleri
Kul eller stygg elbil fra Sverige?
Nå kommer svenskene med det de mener er det beste av skandinavisk design på mini-elbil.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Svenske Uniti, med røtter fra Lund-universitetet, slapp mandag priser og spesifikasjoner for den lille elbilen Uniti One. Allerede for tre år siden skrev vi om det svenske elbilhåpet.

Uniti One har plass til tre personer. De to passasjerene havner i baksetet. Med nedlagt baksete er lastekapasiteten på 760 liter.

Det hevdes at bilen har det beste fra skandinavisk design. Vel, likegyldig kan man neppe stille seg til denne kreasjonen.

Mens bilen er designet i Sverige, er det briter som har stått for ingeniørkunstene. Bilen er laget som et svar på endrede transportbehov, heter det I en melding fra Uniti.

Det er I det minste ikke mye å klage på når det gjelder batterikapasitet. Rekkevidden skal være på inntil 300 km (WLTP).

For øvrig leveres bilen med to alternative batteristørrelser. Lading fra 20 til 80 prosent skal ta 17 minutter ved hjelp av en 50 kW CCS-lader.

Uniti skriver også at bilen blir godt utstyrt i utgangspunktet, men at man kan gjøre bilen mer personlig gjennom ulike opsjoner.

Prisene i Storbritannia vil være 15.100 pund (etter 3.500 pund i subsidier fra britiske myndigheter). Det tilsvarer rundt 172.500 kroner. Ellers oppgis det en pris på 17.767 euro.

Uniti One skal i starten gjøres tilgjengelig for kjøpere i Nord-Europa.  Sverige og Storbritannia blir først ut, med de første leveransene planlagt i midten av 2020.

Om den kommer til Norge og hva den eventuelt vil koste vet vi foreløpig ingenting om, men er du giret kan du sette deg på liste.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: