Volkswagen Golf: Her er neste Golf GTI - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
9 bilder i galleri
Her er neste Golf GTI
SPIONBILDER: Så godt som ribbet for kamuflasje får vi her et godt inntrykk av neste generasjon Golf GTI. Det er bare å glede seg for entusiastene.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Den har vært på markedet i over 40 år gjennom sju generasjoner, og Golf GTI er utvilsomt en entusiastbil som er oppnåelig for svært mange. Nå klargjøres en ny generasjon, og her er den på vintertest i Lappland nesten totalt blottet for kamuflasje.

Generasjon 8 av Golf GTI vil trolig få rundt 250 hestekrefter fra en 2,0-liters turbomotor og ha klassiske GTI-detaljer som rød dekor, røde calipere, doble eksosrør og et interiør med tartanmønster – akkurat som de sju tidligere generasjonene.

Samtidig som nye Golf GTI lanseres neste sommer, står også to ladbare hybrider på programmet.

Den minste av disse blir en direkte erstatning for dagens Golf GTE med drøye 200 hester, men så kommer det også en kraftigere versjon med tilsvarende effekt som dagens GTI.

Les mer om Golf 8 her

Det norske avgiftssystemet vil trolig favorisere den ladbare hybriden, selv om den har en mer påkostet drivlinje. Men produktsjef Jan Tore Kopperud mener likevel mange vil foretrekke en original GTI fremfor den ladbare hybriden med tilsvarende effekt.

– Vi gleder oss til å få en ny GTI på programmet. Utgående modell til kampanjepris kr 449.900 har solgt bra, og neste generasjon forventes å videreføre suksessen til ikonet GTI og forbli målestokken i GTI-klassen, sier Kopperud til BilNorge.

Som produktsjef hos importør Harald A. Møller er Jan Tore sannsynligvis den i Norge som kan mest om Golf. Men han er utvilsomt også blant de nordmenn som har eid flest slike.

– Min far hadde GTI på 80-tallet, så jeg er på en måte vokst opp med Golf GTI, avslører han.

– Selv har jeg hatt en Golf 2 GTI 16V, en Golf 4 GTI, Golf 5 GTI, Golf 5 GTI Edition 30, Golf 6 GTI Edition 35, Golf 7 GTI og Golf 7 GTI Clubsport.

– I tillegg har jeg siden 2002 hatt en norsksolgt Golf 1 GTI fra 1983 med lav km som er renovert og i flott stand. Da blir det vel 8 til sammen da. Alle generasjoner bortsett fra Golf 3, konstaterer den norske Golf-spesialisten.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: