Volkswagen : Futuristisk lading - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img
3 bilder i galleri
Futuristisk lading
Volkswagen viser hvordan elbiler kan lades helautomatisk i fremtiden. De påstår det skal bli like enkelt som å lade mobiltelefonen.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Dersom du kjører elbil har du nok opplevd at ladestasjonen du har tenkt å benytte mens du er i et møte eller utfører et ærend er opptatt, noe som kan oppfattes som krise dersom du har lite strøm igjen på batteriene.

Volkswagen Group Components viser et nytt og avansert system som kan få bukt med dette problemet og sørge for at ladingen kan foretas der du parkerer, selv om det ikke er en parkeringsplass dedikert for elbiler.

Her benyttes mobile roboter som aktiveres via en app eller V2X kommunikasjon. Roboten kjører selv til bilen som trenger lading og kommuniserer direkte med denne uten mennesklig inngrep.

Roboten har med seg en tilhenger i form av en mobil energikilde og kobler denne til kjøretøyet.

Ladeenheten blir hos kjøretøyet under ladingen, mens roboten foretar tilsvarende oppdrag for andre kjøretøy. Når bilen er ferdig ladet, henter roboten energikilden og bringer denne tilbake til ladestasjonen.

– Den mobile laderoboten vil være en revolusjon når det gjelder lading på private og offentlige parkeringsplasser, som store parkeringshus og -kjellere, siden vi bringer lade-infrastrukturen til bilen, og ikke omvendt, sier Mark Möller, utviklingssjef hos Volkswagen Group Components.

– Med denne kan vi gjøre nær sagt hvilken som helst p-plass elektrisk, uten behov for kompleks og individuell infrastruktur. Det er foreløpig en visjonær prototyp, men den kan raskt realiseres, fortsetter Möller.

Selskapet har allerede utviklet flere produkter, som mobile hurtigladestasjoner og veggbokser for hjemmebruk. Andre innovative løsninger, som denne laderoboten, er under utvikling.

(saken fortsetter)

Prototypen består av en kompakt, selvkjørende robot kombinert med fleksible energilagreenheter, kall dem gjerne batterivogner. Når de er fulladet inneholder hver enhet rundt 25 kWt og har en ladehastighet på 50 kW.

Roboten er utstyrt med kameraer, laser-scannere og ultrasoniske sensorer slik at de kan bevege seg autonomt rundt i et trangt parkeringshus uten å utgjøre en risiko for andre kjøretøy eller personer. I et stort p-hus kan mange laderoboter være i aksjon samtidig.

Volkswagens satsning på elbiler gjør at de er involvert i mange prosjekter med hensyn til lade-infrastruktur. Sammen med forhandlere har de forpliktet seg til å installere totalt 36.000 ladepunkter i hele Europa innen 2025, hvorav en stor del blir offentlig tilgjengelige.

De tilbyr veggbokser med betegnelse ID.Charger for hjemmebruk til sine kunder, og som en av grunnleggerne av Ionity er de med på å installere 400 hurtigladere langs viktige europeiske ferdselsårer.

På sikt skal det ifølge Volkswagen bli like enkelt å lade en elbil som en mobiltelefon.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: