Overlegen seier til Veiby - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Overlegen seier til Veiby
Det ble hat-trick for Ole Christian Veiby i dag, da han vant Numedalsrally – for tredje gang!
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Kongsvingergutten ledet gjennom hele løpet og sikret seg til slutt seieren nesten halvminuttet foran nummer to.

– I dag har det vært både morsomt og krevende, spesielt deilig da å toppe det med seier, forteller Ole etter målgang i Rødberg.

Regjerende norgesmester i rally, Ole Christian Veiby og kart-leser Jonas Andersson, var raskeste bil gjennom seks av de syv etappene som ble kjørt, og ledet løpet fra start til mål.

De vant åpningsetappen, men i kraftig snøvær og dårlig sikt måtte de ta til takke med andreplass, 2,7 sekunder etter Frank Tore Larsen på SS2. Den andre gjennomkjøringen av Smådøla ble avlyst nettopp på grunn av det dårlige været i fjellet.

I sin Hyundai i20 R5, driftet at Kristoffersson Motorsport, fortsatte gutta med raskeste tid gjennom de resterende prøvene, og de ble også raskeste bil på løpets Power Stage og sikret seg dermed 3 ekstra NM-poeng.

– Det har vært en utrolig morsom dag på skogen, men også veldig krevende! Mange endringer i feste hele tiden og vanskelig å finne rytmen, men allikevel så har det jo gått fort. Flere utrolig fine etapper, og veldig mye vær i perioder, sier Veiby.

– Bilen fungerer bra når det er konsekvent feste, men vi må jobbe litt mer når det er skiftende forhold. Her tar vi viktige skritt i riktig retning hele tiden! Det var deilig å toppe det hele med ekstra NM-poeng på Power Stage. Stor takk til arrangør og frivillige som har laget et veldig flott arrangement for oss, og takk til Jonas og gutta hos Kristoffersson Motorsport for utmerket jobb, som vanlig, fortsetter han.

 Det var nettopp her på Numedalsrally at Veiby tok sin første NM-seier, da han vant løpet i 2017. Han gjentok med seier også i 2018. I 2019 ble løpet avlyst på grunn av værforhold. Med seieren her i dag, så har Veiby vunnet Numedalsrally tre år på rad.

Totalt var det 119 påmeldte til årets andre NM-runde. Sesongen ble åpnet med Sigdalsrally, som Ole Christian Veiby ikke fikk kjørt da han var opptatt med Rallye Monte-Carlo. Den neste runden skulle vært Rally Finnskogen, som dessverre ble avlyst på grunn av værforholdene.

Nest NM-runde er Rally SØrland som kjøres første helgen i mai.

Resultat Numedalsrally 2020

  • 1 Veiby/ Andersson
  • 2 Larsen/ Eriksen +28,7
  • 3 Grøndal/ Fuglerud +44,8
  • 4 Sveinsvoll/ Nordhagen +2.20,1
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: