Audi e-tron og Porsche Taycan utleveres uten prisøkning - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Audi e-tron og Porsche Taycan utleveres uten prisøkning
Mange bilkunder har fryktet at de siste uker kronekollaps kunne føre til at deres bestilte biler som Audi e-tron og Porsche Taycan plutselig ville bli mye dyrere.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

I løpet av få dager har verdien på norske kroner stupt, noe som før eller siden vil gi markante prishopp på blant annet biler.

Nå ser det ut til at kunder som allerede har bestilt i all hovedsak blir fredet. Det er i alle fall signalene vi har fått fra importørene av merker som Audi, Volkswagen, Porsche, Toyota og BMW. De fleste andre følger nok samme strategi.

Torsdag kostet én euro på det meste over 13 kroner, mens den fredag er nede på rundt 12. Bare i løpet av noen uker har euroen dermed blitt cirka 20 % dyrere. Dollar og japanske yen har gått samme vei.

Les ogsåBilimportører i valutaskvis

Mange kundekontrakter tar ikke høyde for økte priser på grunn av valutasvingninger. Det er godt nytt for deg som kunde.

- Får prisen som ble oppgitt på kontrakt
- Prisene på inngåtte kontrakter på Volkswagen og Audi garanteres til 1. september, sier en merkeforhandler for Volkswagen og Audi til BilNorge.no.

Forhandleren opplyser videre at det ligger til rette for betydelige prisøkninger fra 1. mai, men at dette ikke er 100 % avstemt ennå.

- Informasjonen du har fått om at det er gitt prisgaranti til september stemmer ikke, men kunder som har skrevet kontrakt kan forholde seg til prisen på kontrakten, sier informasjonssjef for Audi hos Harald A. Møller AS, Morten Moum.

- I tillegg har vi god tilgang til lagerbiler, som kan utleveres til kunder nå.

- Hva vi gjør med justering av våre priser på sikt er foreløpig ikke bestemt, men det arbeides med det fortløpende, sier Moum.


Denne Audi e-tron kostet 885.000 kroner i mars 2019. Med dagens valutakurs ville prisen ha vært 1.095.000 kroner hvis hele valutaeffekten hadde blitt lagt på prisen.

Porsche varsler snarlig prishopp
Administrerende direktør Morten Scheel hos Porsche-importøren Autozentrum Sport sier at de må justere sine priser «ganske omgående» for nye kontrakter.

- Men alle som har kjøpt bil får den prisen som ble avtalt, bekrefter Scheel overfor BilNorge.no fredag.

- Disse kundene sitter nå på kontrakter som med ett er mye mer attraktive, sier han.


Porsche-sjef Morten Scheel har mange kunder som venter på elbilen Taycan.

Mitsubishi varslet tidligere torsdag at prisene på Outlander PHEV økes med 15.000 kroner fra 1. april som følge av svak krone over tid. Importøren understreket at prisøkningen var planlagt allerede før korona-krisen oppsto.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: