Volvo tilbakekaller 84.000 biler i Norge - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Volvo tilbakekaller 84.000 biler i Norge
Volvo Cars gjennomfører sin største tilbakekalling noensinne. Nærmere 2,2 millioner biler tilbakekalles på grunn av et problem knyttet til festet av sikkerhetsbeltet. Over 84.000 norske biler er berørt.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

– Det stemmer at denne tilbakekallingen også berører Norge, sier Erik Trosby, PR- og kommunikasjonssjef i Volvo Car Norway.

– Volvo Cars har som et forebyggende tiltak, og av sikkerhetsmessige grunner, besluttet å tilbakekalle 2.183.701 biler på verdensbasis på grunn av et potensielt problem med en stålkabel i setebeltet i bilenes forseter. I Norge tilbakekalles 84.094 biler, sier han.

De berørte bilmodellene er S80, S80L, V70, XC70, S60, S60CC, S60L, V60 og XC60. Bilene er produsert i perioden 2006 til 2019.

Alle modellene er produsert på den forrige generasjonen av Volvos bilplattformer som het EUCD og som ikke er i produksjon lenger. Tilbakekallingen gjelder ikke de nye Volvo-modellene som selges i Norge i dag, opplyser Volvo-toppen.

– Volvo Cars har identifisert et problem med den fleksible stålkabelen som er koblet til den ytre festeanordningen til setebeltene i bilens forseter. Kabelen, som sitter inne i en gummihylse, kan under visse og veldig sjeldne omstendigheter og bruksmønstre over tid få sliteskader dersom den gjentatte ganger er bøyd over setet. Dette kan i verste fall føre til at setebeltet helt, eller delvis, mister evnen til å stramme seg.

Ifølge Trosby har ikke Volvo mottatt noen rapporter om ulykker eller personskader som følge av problemet, og problemet er ekstremt sjeldent.

– Tilbakekallingen gjøres fordi sikkerhet er av aller høyeste prioritert for Volvo og gjøres som et forebyggende tiltak for å unngå potensielle problemer i fremtiden, sier Trosby.

– Eierne av de berørte bilene blir nå kontaktet og vil få feilen utbedret gratis hos sin respektive Volvo-forhandler, der den berørte delen vil bli byttet ut. Vi vil starte med reparasjoner snarest mulig til høsten. Kunder som har spørsmål knyttet til sin bil kan kontakte sin lokale Volvo-forhandler, vårt kundesenter eller besøke volvocars.no for mer informasjon, sier han.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: