BilNorge.no - Oversikt
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny

Ford US

Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Ford med 650 Shelby-hester

Nå er Camaro ZL1 åpenbart parkert. Årets amerikanske muskelbil er Ford Shelby GT500 med verdensrekord i hestekrefter fra en V8 bensinmotor.


Er det mulig?

KRAFTTAK: Er det mulig for en vanlig pickup å trekke et 160-tonns damplokomotiv? Ford tok utfordringen med neste generasjon Ranger.


Fords nye pakkesel

Ford presenterer neste generasjon Ranger pickups. Større lasteevne og økt grad av komfort er viktige egenskaper.


Super-Mustang

”Det låter bedre enn den ser ut, og den ser fantastisk ut”, skriver Detroit News om den nye Mustang GT 5.0


Stor applaus for ny Taurus

Den nye Taurus får god mottakelse i Detroit. ”Penere og mer selvsikker enn noen kunne ha håpet på”, skriver amerikansk presse.


Mustang klar for nye utfordrere

Den startet noen sjokkbølger da den ble lansert, men nå oppdaterer Ford sin populære Mustang for å være bedre rustet mot nye konkurrenter.


Ford kutter F, og viser nye

Det er dramatisk når Ford i USA forteller at de skal kutte produksjonen frem mot årsskiftet med 21 prosent. Og overraskende når vi ser at dette også gjelder F-modellen - USAs mest solgte. Samtidig presenterer Ford 2008-modellene.


Ford US avventer småbil

Den amerikanske Ford-sjefen, Mark Fields holdt nylig en pressekonferanse. Der sa han at de vurderte å lansere en ny småbil, og at de hadde brukt for lang tid til å innse at markedet for SUVer og pickuper stagnerte.


Bort med tanklokket

Når nye Lincoln MKS kommer på markedet i 2008, blir den levert uten tanklokk. Det samme vil skje med de fleste Ford-modeller i fremtiden.


Ikke bare for leie

Husker du den spesielle leiebilutgaven av Mustang, GT-H som vi omtalte for noen måneder siden? Nå kommer det også en kjøpe-versjon av den spreke amerikaneren.


Leiebil-legende gjenoppstår

Ford Shelby GT350H Mustang er en av verdens mest ettertraktede samleobjekter. For 40 år siden fikk Hertz bilutleie spesialdesignet denne modellen til bruk i leieprogrammet sitt. Jubileet feires gjennom produksjonen av Shelby GT-H - H for "Hertz".


Reflex: Liten og hybrid og US-Ford!

Ford i USA har gått sterkt ut i det siste og sagt at de er på full fart inn med småbiler nå. Detroit-konseptet, Reflex kan godt komme til å fortelle litt mer om dette.


Shelby-Mustang med taket vekk

I USA har Ford-kundene en Shelby-modell i katalogen allerede. Til sommeren får de en til.


Ford Equator – den neste Maverick

Tiden begynner å bli moden for utskifting av Ford Maverick, og konseptet Equator viser retningen.


2 år på US Ford

Ford har til nå bare gitt 1 års garanti på sine US-biler. Nå dobler de garantitiden, men fortsatt blir den kortere enn hos de fleste konkurrenter.


Ny kvalitetsalarm hos US-Ford

Da Nick Scheele overtok som driftsjef for hele Fords globale operasjon, sa han at kvalitetsforbedring var et av de mest kritiske målene i den nye snuoperasjonen. Nå fikk han et nytt eksempel på hvorfor: en ny 2002-modell må inn og fikses.


Ford F-350 Tonka: Leketøy for store gutter

Alle som en gang har vært gutt vet at Tonka lager skikkelige lekebiler. Morsomt da at Ford kaller sin konsept-truck i Detroit for Mighty F-350 TONKA.


Fords nye Ekspedisjon

Kampen var tett og varte til det siste, men 2001 endte med at Ford tapte den prestisjetunge førsteplassen i amerikansk lett-truck-klasse til General Motors. En sterkt revidert Expedition skal bringe pokalen tilbake der den hører hjemme.


Ford Thunderbird

PRØVEKJØRT: Tilbake til røttene, var utgangspunktet da Ford utviklet den nye Thunderbirden - en toseter som til tross for moderne design har 55-modellens karaktertrekk.


Ford-erstatning, men ikke med Firestone

Siden Ford/Firestone-problemene, og de mange rettssakene i kjølvannet, fremdeles vekker stor interesse, bør leserne av BilNorge få vite at når de nå kan komme til å lese om en solid erstatning fra Ford, så har ikke det noe med Firestone-saken å gjøre.


Ford tilbakekaller Explorer

Vi har knapt rukket å fortelle dere om nye Ford Explorer som ble lansert i USA for et par uker siden før den igjen fyller nyhetsspaltene. 12.669 biler tilbakekalles for utbedring av en mulig designfeil på bakruta.


Ny Ford Explorer på plass i USA

Det er en viktig begivenhet for Ford når de skal bytte ut sin bestselger i SUV-segmentet. Derfor tok de en ekstra runde i tenkeboksen og utsatte introduksjonen av Explorer i to måneder. Men like før påske ble den sluppet i USA.


Ford Expedition «Eddie Bauer Edition»

PRØVEKJØRT: I USA er sport utility vehicles (SUV) ikke bare populære, de er umåtelig populære og tar stadig større markedsandeler. Mens det i 1996 ble solgt 275.000 SUVs regner de amerikanske produsentene å selge 450.000 slike biler i 1997. Harvey Schwartz har kjørt den nyeste modellen i dette segmentet: Ford Expedition.


Ford Taurus ´96

PRØVEKJØRT: Når Ford nå lanserer en helt ny Taurus på det amerikanske markedet, tar de i følge vår medarbeider Harvey Schwartz, en råsjanse. Forgjengeren, som i de tre siste årene har vært USAs mest solgte personbil, var langt fra så utfordrende i linjene som nykommeren.