BilNorge.no - Oversikt
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny

Morgan

Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Ny fireseter fra Morgan

Fire seter har Morgan’ene hatt siden tidenes morgen – også i tre-hjuls utgavene. Men ny modell fra denne tradisjonsrike fabrikken er mer sjeldent. Nå kommer det en ny. Med fire seter.


MORGAN

Storbritannias historie er stinn av bilmerker som hadde en god del grunner til å overleve i konkurransen, men som ikke gjorde det. At det eneste merket fra før 2. Verdenskrig som ennå er i britisk eie, Morgan, har hatt like mange grunner til å gå nedenom men like fullt har overlevd, er et paradoks.


Frisk luft fra Morgan

Et prosjekt med betegnelse LIFECar skal få frem en potent, miljøvennlig sportsbil innen drøye to år. Sammen bak utfordringen står britisk industri og en rekke institusjoner.


Morgan på vann

Et av de beste engelske mineralvannene kommer fra Malvern Link, der Morgan-fabrikken ligger. Nå kan kanskje tapperiet få en ny kilde, om 30 måneder har vi en Morgan som går på hydrogen og produserer vann i stedet for eksosgasser.


Morganparade med fabrikkrepresentasjon

Morgan-importøren Roadster Square AS holdt sin årlige vårutflukt på Østlandet i helgen.


Aeromax fra Morgan

En av Geneves store overraskelser var en Morgan med tak. Og hvilket tak! Bilen dro linjene tilbake til de nydeligste franske karosseriene fra 30-årene.


Morgan med et mylder av nytt

Ikke vet jeg om du noensinne har snakket med Christian Hallan. Eller hans far, Knut. Entusiaster er ikke fornavnet en gang. Og Morgan er temaet. Chr. H. er nettopp kommet fra forhandlermøte i England, og det går over stokk&stein. Så vær ganske sikker på at det følgende verken er komplett eller korrekt.


Sviktende kundelojalitet?
Lær av Roadster Square!

Å drive god forretning gir ikke mye rom for sentimentalitet. Og bilsalg regnes unektelig blant de mer kyniske forretningsområdene. Så å hevde at kunder blir glade i en bilforhandler eller –importør er sikkert å ta hardt i. Men den kundelojaliteten som Morgan-importøren Roadster Square opplevde da de feiret 15 års jubileum lørdag, kan bare ha med én ting å gjøre: Følelser.


Tilbud til ekte Morganister

Morgan er på vei til den offisielle testen foran 24-timersløpet på Le Mans som kjøres førstkommende helg. Men de trenger støtte for å hanskes med Ferrari og Porsche og ber om DIN hjelp.


Morgan tettere på Jaguar

Hvis du synes at tettheten mellom forhandlere av ett og samme merke kan virke påfallende påtrengende for tiden, hva synes du da om at det bare er 7 minutters gangtid mellom de to eneste servicepunktene for et av de ”smaleste” bilmerkene i hele landet?


Farvel til Peter Morgan

En av bilbransjens Grand Old Men har gått bort. Peter Morgan ble nesten 84 år og var på kontoret så å si til siste dag. Han hadde da viet hele sitt voksne liv til familiebedriften, hele 50 år med Morgan. Den norske importøren, Knut Hallan, kjente Peter Morgan godt, og har skrevet disse ordene om ham.


Aero 8 GT i begrenset opplag

De fikk ikke være med på Le Mans i år, men i det britiske GT-mesterskapet har Morgan gjort god figur med sin Aero 8. Nå bygger de en nesten-racing-versjon i begrenset opplag.


Morgans Plus 8 blir V6

Har du en god idé til et fengende navn på en ny Morgan så hiv deg på. Men Plus V6 er kanskje ikke helt originalt?


Morgan verkauft sich gut

Morgan er i solid fremgang. Nesten en dobling av salget i Europa, nyåpnet importvirksomhet i USA, og et Tyskland (av alle!) som tar inn biler i tre-dobbel hastighet.


Morgan på plass. I USA!

Det har alltid kommet dryppende noen Morganer inn i USA, men det har blitt vanskeligere for hvert år, etter som krav til sikkerhet, miljø, og attester har økt. Men nå har fabrikken endelig fått typegodkjent Plus8. 150 biler i år, og neste år kommer Aero 8!


Morgan mimrer om Le Mans

At Morgan i år er tilbake på Le Mans etter 40 år, har ikke gått upåaktet hen. Nå lager de spesialversjoner for å feire begivenheten, Morgan Le Mans ’62 Edition.


Morgan med GT(N) racer

Under den nylig avholdte Autosport utstilling i Birmingham avduket Morgan leketøyet som skal bringe dem tilbake til Le Mans. Bilen tilbys også til salgs til de som ønsker seg et eksemplar.


Også Morgan vil til Le Mans

Nå som Morgan endelig har fått en bil som er ideell for motorsport, Aero 8, ønsker de å utnytte dette til fulle. I juni finner du dem på Le Mans.


Morgan Aero 8

PRØVEKJØRT: I Aero 8 er det fremdeles mulig å kjenne om sigarettsneipen du kjørte over var med eller uten filter. Morgan har laget en brutal bil med alle tidligere modellers karaktertrekk.


Morgan utvider

15 måneder etter lanseringen har heldigvis alt maset rundt Aero 8 lagt seg såpass at Morgan igjen har fått tid til å konsentrere seg om sine ordentlige modeller. Og det gjør de ved å småmodernisere den minste.


Morgan +4 Four Seater

PRØVEKJØRT: Noen biler gir mer kontakt med naturen enn andre. Morgan er blant de som bringer deg nærmest både moder jord og elementene, og som stiller krav om varme klær.