img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny

Bilverden

Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2018).

Damer med diesel

Sterke Damer var åpenbart et tema for Pia Tjeltas kolleksjon som hun viste i gata i Oslo i går. Skikkelig Diesel (og da snakker jeg ikke klesvaremerket) var det vi først og fremst observerte – med en viss glede.


Polestar flytter kreftene bakover

Volvo tilbyr en Polestar-utviklet oppgradering som flytter mer krefter til bakhjulene på biler med firehjulsdrift. Dessverre for Norge fins det unntak.


Porsche viser vei

Fire norske ekvipasjer er påmeldt til helgens Rally Deutschland. Men før noen av dem slipper ut på veien, skal Porsche paradere gjennom traseene med en ny fristelse.


Ekte Hot August Nights

I Trondheim har man de senere år kunnet oppleve amcartreffet «Hot August Nights». I Reno i staten Nevada ble nylig de opprinnelige «Hot August Nights» arrangert for 32. gang med hele 6.000 deltakende biler.


Verdens mest solgte bilmerker

Flere store bilkonsern slåss om å være verdens største, men når det gjelder bilmerker er ett navn i suveren tet. Pallen er det imidlertid flere som snuser på.


WLTP for dummies

Fra 1. september blir det et nytt grunnlag for fastsettelse av bilavgifter. Da tar nemlig WLTP over for NEDC. Her får du en kjapp innføring.


Lag din musikkboble

Med teknologi fra støykansellerende hodetelefoner skalert opp til bil-størrelse, lover Kia at alle i bilen kan høre på akkurat det de vil av musikk, uten å forstyrre de andre i bilen – og uten å bruke hodetelefoner.


SUV-er med egenart

Skodas nye SUV-er er populære, begge med navn som starter på K og ender på q. Men du trenger ikke nødvendigvis kjøre rundt i en som er dønn lik naboens.


Bygger museum for motorentusiastene

9. juni neste år åpner 2000 kvadratmeter kjøretøyhistorisk museum i tilknytning til Norsk vegmuseum på Lillehammer.


Mote-Mæssje med sidesprang

Mens alle Power-folkene drar til Arendalsuka, blir de med høy score på stil og trend tilbake i Oslo. Mote- og design-eventet Oslo Runway finner nemlig sted samtidig – med nydekorerte Mercedeser som rullende fyrtårn.


Tre hjul for en

Kanskje har Vanderhall – hvis de har noen produktplan-avdeling da – identifisert «den ensomme ulven» som en interessant kundegruppe. Nå har de i hvert fall bygget trehjulingen sin som enseter.


- Vi vil ha tilbake ketchupen!

Volkswagen har vært gjennom mye de siste årene. Men arbeidstakerne og fagforeningene har støttet lojalt opp om bedriften. Nå ser man imidlertid opptakten til rent mytteri.


Volkswagen rykker fra konkurrentene

Volkswagen-gruppen er den suverent største bilprodusenten i Verden. Det mot et globalt bilsalg på over 100 millioner, men neppe før i 2019.


Overraskelser blant luksusvesker

Så flott å kunne slå fast at luksus-fashion og italienske skinnprodukter bringer så meget bra med seg. Som for eksempel et rom fullt av gamle Chevrolet Bel Air.


Verdensrekord med Opel

Da Nicola Walde gikk til Opel, hadde intet menneske gjort mer enn 1219 kilometer med egen muskelkraft i løpet av 24 timer. Nå skulle rekorden gruses.


Brumlebass på F-Type

Lister ligger ikke på latsiden. Nå kommer ville versjoner av Jaguars to F-biler: F-Type og F-Pace.


Tesla i riktig retning

Tallene er ikke offisielle, men det ser ut som Tesla Model 3 kom inn på Topp-ti listen i USA i juli.


Eksos-krig i USA

Det hjalp ikke at sjefen for USAs miljøvernmyndigheter sa opp. Presidenten selv fortsetter den edle kampen for vesentligere høyere forbruk og utslipp fra amerikanske biler.


Illustrert historie

Gerry McGovern, Land Rovers designsjef, har gjort et nytt stunt. Nå kan du sette rumpa di på 70 års Land Rover historie.


Vespa under kniven

Bel & Bel er et design-studio og -verksted der de åpenbart har det veldig morsomt. Blant annet ved å gi gamle Vespaer nye liv – på en måte Vespaen selv aldri hadde drømt om.


Pacemaker? Trygg i elbil.

En tysk undersøkelse slår fast at folk med hjertestarter eller pacemaker ikke får systemet forstyrret av at de nærmer seg en elbil.


Opel kommer hjem

Det var ikke akkurat noen stor nyhet at Opel går til den norske PSA-importøren. Ganske logisk etter at PSA i Paris kjøpte opp Opel i Rüsselsheim. Men for Norge er denne historien helt spesiell. Verdens eldste private Opel-importør og -forhandler er på plass!


Salget ned - Leaf på topp

Mer enn en av ti nye biler i juli var elektriske Nissan Leaf.


Siemens i racing

Siemens, kjøleskap og slikt, er kanskje ikke det du tenker på først når du tenker Festival of Speed. Men de sørget jommen for mye bra på Goodwood i år.


Stormannsgalskap på Goodwood

I 1935 begynte racerkjøreren Hans Stuck å mase på sin gode venn Ferdinand Porsche om å bygge en verdensrekordbil. Derfra og til plenen på Goodwood for noen uker siden var det en lang vei.