BilNorge.no - Oversikt
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny

Bilmuseer i Europa

Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Viser skjulte skatter

Etter mange år i trauste og lukkede lagerlokaler har FCAs samling av historiske Fiat, Lancia og Abarth endelig fått et verdig tilholdssted. Heritage HUB i Torino er som en godtebutikk for bilinteresserte.


Lett og tungt på DAFs museum

DAF er en av bilfabrikkene som vet å ta vare på historien. I hjembyen Eindhoven byr de på en imponerende bilsamling. Her er noen glimt fra et nylig besøk.


Flyttefest i Berlin

Et teknikk-museum i Berlin bygger om, og i den anledning henter de 29 biler man vanligvis ikke ser, opp fra lageret.


Maseratier i Pantheon

Vinterens spesialutstilling i Pantheon, eventyrslottet rett utenfor Basel, dreier seg om Maserati. Der finnes mye du ikke ante.


Avbrekk fra IAA

De av dere som planlegger et besøk på bilutstillingen i Frankfurt i ukene som kommer bør vite at det finnes et hyggelig pauseprogram der.


Eventyr i Riga

Vi har vært på en del oppdagelsesreiser. En av de beste, og utvilsomt en av de mest uventede, skjedde i og omkring Riga. Masse biler, og folk vi aldri har møtt make til.


Zeppelin, Wankel og farvel

Det er ikke ukjent at Jon Winding-Sørensen tar en omvei når han er på vei til eller fra et arrangement på Kontinentet. I år tok han en bilrelatert sveip opp Sveits og rundt Bodensjøen etter Genève-utstillingen, og tar oss med på turen. Nå er vi på siste stopp der vi hilser både på Grev Zeppelin og Felix Wankel.


Traktor-mania

Det er ikke ukjent at Jon Winding-Sørensen tar en omvei når han er på vei til eller fra et arrangement på Kontinentet. I år tok han en bilrelatert sveip opp Sveits og rundt Bodensjøen etter Genève-utstillingen, og tar oss med på turen. I dag dreier det seg om en overflod av – tro det eller ei – traktorer.


Museum of Art and Cars

Det er ikke ukjent at Jon Winding-Sørensen tar en omvei når han er på vei til eller fra et arrangement på Kontinentet. I år tok han en bilrelatert sveip opp Sveits og rundt Bodensjøen etter Genève-utstillingen, og tar oss med på turen. Etter fire stopp i Sveits, på denne kompakte weekenden, er vi endelig kommer til Tyskland. Til Kunst og Bil.


Zagato i Pantheon

Det er ikke ukjent at Jon Winding-Sørensen tar en omvei når han er på vei til eller fra et arrangement på Kontinentet. I år tok han en bilrelatert sveip opp Sveits og rundt Bodensjøen etter Genève-utstillingen, og tar oss med på turen. Nå kommer vi til en fast post på løypa: Pantheon ved Basel. Denne gangen var temaet Zagato.


Toyotafeiring i Safenwil

Det er ikke ukjent at Jon Winding-Sørensen tar en omvei når han er på vei til eller fra et arrangement på Kontinentet. I år tok han en bilrelatert sveip opp Sveits og rundt Bodensjøen etter Genève-utstillingen, og tar oss med på turen. Nå kommer vi til Europas største forhandlerorganisasjon og hans private museum.


«Galleriet» i Toffen

Det er ikke ukjent at Jon Winding-Sørensen tar en omvei når han er på vei til eller fra et arrangement på Kontinentet. I år tok han en bilrelatert sveip opp Sveits og rundt Bodensjøen etter Genève-utstillingen, og tar oss med på turen. Andre stasjon er Toffen, en prikk på kartet – men enorm i gammelbilsammenheng.


Sbarro og Grandson

Det er ikke ukjent at Jon Winding-Sørensen tar en omvei når han er på vei til eller fra et arrangement på Kontinentet. I år tok han en bilrelatert sveip opp Sveits og rundt Bodensjøen etter Genève-utstillingen, og tar oss med på turen. Første stasjon er Grandson, en times tid fra messebyen.


Tar vare på den rullende kulturen

Du må ikke nødvendigvis være genuint bil- eller historieinteressert for å ha stor glede av å tilbringe et par timer på den nyåpnede utstillingen på Norsk vegmuseum nord i Lillehammer.


MC-samling i høyden

Jeg har kjørt der mange ganger, men nå er det kommet et helt nytt og fantastisk motorsykkelmuseum i bomstasjonen for Østerrikes høyeste alpe-pass. Det var noen biler der også.


Museum mens du venter på fergen

Jommen fant vi ikke et bilmuseum på Tysklands største øy også. En Volga vi aldri har sett før var bare en av overraskelsene der.


En overraskelse i Stettin

Stoewer var fra Stettin – og det må du være ganske barka for å vite. Men du trenger ikke ha slike kunnskaper for å ha glede av et transportmuseum i denne polske byen.


DDR-biler i fangenskap

En nylig tur til Berlin ble av komfortgrunner gjennomført per bil. Underveis fikk vi jommen med tre spennende og ukjente museer også. Her er det første: «DDR-Museum på Usedom»


Lys i museums-tunnelen

Har vi sett planer om sammenslåing av Vegmuseet og Lillehammersamlingen i noen prop før? Nå er den der i hvert fall, i Prop. 126 S og i en ganske lystig pressemelding fra Samferdselsdepartementet.


Eventyrmuseum på eventyrveien

Telemarksvegen skal bli hovedveien til det norske eventyret, blir vi fortalt. Halvveis finner vi et virkelig eventyr: Z Museum.


Alfa tilbake til F1

Timingen var perfekt. Alfa skal (kanskje) tilbake til Formel 1, sa sjefen. Ti minutter senere var vi midt blant Alfa Romeos gloriøse racing-historie.


Godt skjult skatt

Ti minutter fra Hamar ligger det en samling biler og motorsykler som er en drøm. Her er en liten presentasjon av hva som venter deg der.


Paradis for Porsche fans

I Hamburg kan du nå se en fantastisk samling Porscher. Her er det røttene det dreier seg om: 356 hele veien.


Abarth-historie på alvor

Nå rykket Abarth opp på samme nivå som Ferrari. Fiat har Startet sitt Abarth Classiche-prosjekt.


Bugatti fra en annen vinkel

Det finnes et annet Bugatti-uttrykk enn 1000 hester og luksus og glæmm. Men da må du til Molsheim og gå på Folkemuseum.