BilNorge.no - Oversikt
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny

Frankfurt 2019

Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

IAA Frankfurt 2019

Den internasjonale bilutstillingen IAA i Frankfurt er høstens store begivenhet for alle bilentusiaster. BilNorge.no gir deg nyhetene.


BMW maxet usynlig

På IAA hadde BMW gjemt bort fotografenes mareritt i et eget rom. En X6 så svart at den spiste opp 99,96 % av alt lyset.


Lys er den nye krom

Vi har jo sett det komme – lys som et element i bildesign. Noen av bilene på IAA tok det lenger enn ventet. Men kanskje ikke langt nok allikevel.


Lokal krim i Frankfurt

Artega har eksistert i tysk sportsbilvannskorpe i hvert fall i 12 år. De var på plass i Frankfurt også, men med en merkelig lite prateglad stand.


Wey på andre forsøk

Kinesiske Wey deltok på Frankfurt-utstillingen for andre gang. Men sin oppfatning av hva SUV-er skal være. Det overbeviste vel ikke helt.


Gamlinger på IAA

Årets IAA ble en utstilling for gamlinger – på mer enn en måte. For å kompensere litt for alle bilprodusentene som var fraværende fylte arrangørene opp den ene hallen med veteraner.


EDAG med pakk-esel

Til ikke å være bilprodusent dukker EDAG forbausende ofte opp på disse sidene. Nå er de her igjen med enda en spennende ikke-bil.


Substitutt for savnet BMW

Er du blant dem som ønsker en BMW M3 Touring? Her er det nærmeste du kommer, om ikke BMW skulle velge å gjøre noe annet enn de pleier.


Produksjonsklar Byton

Byton – Bytes on Wheel – har besøkt Oslo flere ganger. Frankfurt besøkte de med sin produksjonsklare modell. Men de ville ikke kalle det verdenspremiere.


En av ti

Når Brabus legger sin sjel i å bygge den ultimate Geländewagen blir den så eksklusiv at det holder med ti eksemplarer.


Kinesisk konsept – fra Kina!

Det er vel ingen som bygger så mange konseptbiler som kineserne. Og stort sett gjør de det i Torino-området. Men nå har den tradisjonsrike modellbyggerbransjen fått konkurranse. Fra Kina – men fra «det andre» Kina.


Lambos hybrid

Vi har hørt om mild hybrid før, men dette blir veldig mildt: 34 elektriske hester på toppen av Lamborghinis 774 V12 hester. Hva er vitsen?


Røykskyer i Frankfurt

Det var en viss fare for at den sterkt reduserte bilutstillingen i Frankfurt ikke ville inneholde en eneste avviker. Heldigvis sto Ramsmobile der.


Nye variasjoner over A7

Audi lanserer en ny generasjon RS7 Sportback muskelbil. De viser også et nytt alternativ med stikkontakt.


Fra romfart til bybil

En av de mer spennende presentasjonen i en IAA-avdeling som het New Mobility World kom fra romfart. Der ble vi servert en helt ny serie modul-baserte autonome kjøretøy.


Volkswagens neste elbil

Volkswagen gir et glimt av deres neste elbil etter ID.3. ID.4 blir en SUV i format rundt Tiguan, men med et langt mer rommelig interiør.


En gjenfødt Horch

Hvor ironisk er ikke det. Noe av det mest seriøse innen tysk forskning stilte med den største flippen på bilutstillingen i Frankfurt.


Kortere leveringstid

Hyundai-ledelsen gleder seg til å si mer om kommende elbiler med 4x4 og superrask lading. I mellomtiden er leveringstidene på dagens elbiler kuttet med inntil ett år.


En sjelden fugl

Isdera var en god bekjent en periode. Så forsvant de fullstendig, men er åpenbart tilbake på et vis nå. De hadde i hvert fall en bil i gammel tradisjon i Frankfurt i år.


Morsomste Macan fornyes

Det har vært litt tynt i modellrekkene til Porsche i år. Men det drypper stadig inn nye modeller.


Torino-stil fra Japan

Dette var noe helt nytt. Et prototyp-verksted med egen designer og strålende kvalitet. Men ikke i Torino – i Saitama. Med Shinkansen tar det bare 15 minutter rett sydover til Tokyo.


Retro med blikket rettet fremover

Hyundais konseptbil i Frankfurt, 45 het den, var både en sentimental hilsen til merkets røtter, og en spennende blikk inn i en konkret fremtid.


Grillparty hos BMW

BMW viste en firer-studie i Frankfurt. Fronten gjorde at man nesten glemte å legge merke til hvor vellykket resten av bilen var. Men fabrikken har andre kort i ermet også.


Nyttige biler på IAA

Bilen har fått enormt kjeft på årets IAA. Og selvfølgelig er det store, raske personbiler hetsen har gått ut over. Lastebiler har liksom ikke vært tema, verken i diskusjon eller på utstillingen. Men jommen fant vi allikevel noen for oss.


Volkswagen tilbyr egne ladebokser

Volkswagen tar grep for å gjøre overgangen til elbiler så smidig som mulig for kundene.