BilNorge.no - Oversikt
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny

Bilsalget

Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Tesla løftet bilsalget, en av to valgte elbil

11.157 nye biler og registreringsvekst på 5,1 prosent i september. Men måneden handler i hovedsak om Tesla, om elbiler og om dropp i salget av bensinbiler.


Tesla og Volkswagen kniver om å vinne i 2019

Uavhengig av at bilsalget i august var ned med 16,9 prosent til 12.073 enheter, kniver Tesla og Volkswagen en intens kamp om å vinne i 2019. Fortsatt leder Tesla både merke- og modellstatistikken, men VW med e-Golf som spydspidd haler innpå og lå som merke ved inngangen til september bare 128 biler bak.


Feiret avgiftsfritaket: Chevrolet Corvette gammelbilvinner i juli

Juli ble en bilmåned på det jevne med kamp mellom VW og Toyota om førsteplassen og med Chevrolet Corvette som bruktimportvinner.


Elbiler i fokus i juni

Elbilene sto for nesten halvparten av alle nyregistreringer i juni. Hver fjerde nye bil i måneden var en Tesla.


Toyota banket alle – på topp i mai

Toyota tok en «Tesla» i mai, banket konkurrentene sønder og sammen og endte med å utlevere 2048 nye personbiler takket være stor interesse for og god tilgang på nyhetene RAV4 og Corolla.


VW Golf på topp i april

VW Golf fulgte strømmen i april, ble mest registrerte personbil samtidig som ni av ti endte opp med el-varianten.


Ufattelig Teslarekord i mars: 5315 Model 3

Mars var måneden Tesla feide all tvil til side og med 5315 Model 3 detroniserte alle tidligere ukes- og månedsrekorder i Norge. Elbilandelen endte på 58,4 prosent og sju av ti nye biler kom med ladekabel.


Bilvekst i februar – fire av ti nye er nå elbiler

VW Golf gikk seirende ut av februar, mens Tesla maktet å gjøre nykommeren Model 3 til den mest registrerte elbilen i en måned med ni prosent bilvekst.


Bilsalget litt ned, men Golf er igjen på topp

Volkswagen er vinneren, VW Golf er igjen på biltoppen, elbilene økte mest og bilvolumet er svakt ned i januar.


Bilsalget ned i 2018

Overgangen til WLTP og leveringsproblemer for mange av elbilleverandørene forklarer hvorfor antallet nye personbiler falt med 6,8 prosent i fjor. Analytikere spår nedgang også neste år.


Bilsalget ned – Nissan Leaf opp

Nissan Leaf sto igjen som ubestridt vinner da salget i oktober falt med 6,6 prosent til 11.655 biler. 10.375 nye Leaf i år, og det nærmer seg nå 50.000 av dem på norske veier.


Elbilenes rekordmåned

September ble elbilenes rekordmåned med 45,2 prosent av 10.620 nye personbiler i et marked ned 21,2 prosent.


Nybilrush i august

Innføringen av WLTP fra 1. september er den bakenforliggende forklaringen på 14.524 nyregistrerte personbiler og historisk augustrekord. Mye tyder nå på at Nissan Leaf vinner i 2018.


Salget ned - Leaf på topp

Mer enn en av ti nye biler i juli var elektriske Nissan Leaf.


Elbil stort i Norge, men fortsatt smått i Europa

Norge sto for 27 prosent av elbilene og 19 prosent av ladehybridene registrert i EU/EFTA-området i april.


Ladbare biler over 50 prosent i juni

Økningen i engangsavgiften for ladbare hybrider med kortere elektrisk rekkevidde enn 50 kilometer fra 1. juli gjorde ladehybridene til vinner i juni. Annenhver ny bil var ladbar.


Sug etter brukte elbiler

I påvente av bedre tilgang på og flere elektriske bilmodeller å velge blant fortsatte salget av nye fossilbiler ned i mai. Men importen av brukte elbiler har eksplodert i år.


Ladbart årets vinner

Elbiler og ladbare hybrider er årets vinnere når første tertial gjøres opp med 3,5 prosent personbiltilbakegang.


Folkets elbilfavoritt

Påskemåneden handlet i hovedsak om mirakelet som førte til at Nissan maktet å kverne ufattelige 2172 Leaf gjennom registreringsapparatet. Selv Tesla satset friskt for å bli først og størst i mars, men måtte gi opp.


Magert i januar

Mangel på attraktive elbiler bremser nå nybilsalget, som var ned 29,5 prosent til 9207 personbiler i januar, dårligst siden 2009.


SUV-rekord i fjor

Nordmenn elsker SUV. Én av tre som handlet ny bil i fjor valgte et slikt høybygg, og fire av fem krysset av for firehjulsdrift.


Rekordsalg av nye biler

Med 179.594 nye og bruktimporterte biler endte 2017 historisk: Aldri har det blitt nyregistrert flere biler i Norge. Og naturligvis ble det satt ny elbilrekord, ny rekord for ladbare hybrider og ny 4x4-rekord. VW Golf solgte for tiende gang på rad best, fulgt av BMW i3 og Toyota RAV4.


Krisen glemt, SUV-salget går så det suser

Det oppsiktsvekkende ved bilsalget i Europa er ikke først og fremst at VW Golf fortsatt er den suverene vinneren, men at SUV-en Nissan Qashqai inntok andreplassen i september.


De ladbare bilene vant igjen i oktober

Også oktober ble de ladbare bilenes måned. Samtidig gnir leasingselskapene seg i hendene over folks frykt for å velge feil type bil.


Tesla bidro til at annen-hver valgte ladbart

September ble de ladbare bilene, og særlig Teslas måned. Halvparten av alle som valgte ny bil endte opp med en ladbar, og Tesla registrerte over 2000 biler.