BilNorge.no - Oversikt
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
 

Her får du forhandleroversikt sortert på fylke/dekkmerke:


   Dekkforhandlersøk   
Forhandler av: 207 forhandlere i basen.  
Med forretning i:  
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Dobler bremselengden på våt vei

Er det farlig å slite ned de piggfrie vinterdekkene om sommeren? Ja, mener dekkbransjen. Omfattende målinger gjort av bladet Bil viser at bremselengden på våt vei dobles.


Livsfarlige vinterdekk

– Det skulle definitivt vært forbudt, sier dekkekspert Torleiv Haukenes. Han snakker om bruk av piggfrie vinterdekk på sommerføre.


Snø og is påvirker balansen

Snø og is gjør ikke bare at det blir glatt på veien. I felgene kan det utgjøre en sikkerhetsrisiko.


Hankooks muntre fantasier

Det må være spennende å tegne dekk hos Hankook. Der får man åpenbart lov til å gjøre det meste.


Continental med ny løsning på piggdekk

Dekkprodusenten Continental lanserer nå en ny type piggdekk som skal være mer effektive og bedre for miljøet.


Det viktige dekkvalget

Plutselig temperaturfall og glatte veier kan gjøre høstferien ubehagelig for deg som kjører bil. Velger du feil dekk, øker risikoen for ulykker, og i tillegg kan du miste forsikringspenger.


Felg i sentrum

Dekkmann har nylig åpnet et eget felgsenter. Det er et stort marked de kaster seg ut i.


Tryggest å vente med hjulskift

Denne helgen planlegger mange å legge om til sommerdekk. Forsikringsselskapet If ber folk tenke seg om.


Flere velger piggfritt

I Oslo er det nå hele 91 prosent som kjører piggfritt. Tilsvarende tall i Bergen og Stavanger er 86 prosent. Piggfriandelen i Stavanger økte med 11 prosent sammenlignet med i fjor.


Den viktige kontaktflaten

Høsten er det perfekte tidspunktet for å kjøpe nye sommerdekk. – Det er på høsten man ofte har mest bruk for nye og gode dekk, og det er også på høsten det er størst sjanse for å få rabatt, sier Torleiv Dalen Haukenes fra Dekkmann.


Tenk dekk før høstferien

Høstferien er like rundt hjørnet, og ekspertene råder deg til å legge om før du tar turen på fjellet – uavhengig av hva værmeldingen sier i dag.


Større og tyngre hjul

For hvert generasjonsskifte blir som regel den nye bilmodellen større enn forgjengeren. Dekkprodusentene må selvsagt være med på utviklingen.


Ikke bruk vinterdekk om sommeren!

Vi hører det hver vår: Ikke kjør med piggfrie vinterdekk på sommeren. Men hvor ille kan det være? Vi testet, og dette er resultatet.


1 av 10 unge på vinterdekk

Selv om det er midtsommer, kjører fortsatt 11 prosent av norske bilister under 30 år med vinterdekk på bilen. Og det er spesielt damene som venter lenge med å skifte dekkene.


Skepsis til nettkjøp av dekk

Vi handler stadig mer via nettbutikker, men ikke alle produkter er like godt egnet for netthandel.


Neste stasjon: Biler.

Bridgestone har vist punkteringsfrie dekk uten luft før. Patentert i 2011. Men først nå ser vi noe slikt i produksjon. Først for sykler, men før eller siden må vi da få se det på biler også?


Dekkskift på døra

Mange har allerede vent seg til matkasser og ferskt brød levert hjem. Neste ut er dekkskift på døra. Tidsklemma gjør at stadig flere kjøper tjenester som letter hverdagen.


Dekktips

Skal du skifte dekk i påsken, eller får vinterdekkene en siste tur opp på høyfjellet før de blir byttet ut? Sjekk mønsterdybden på sommerdekkene før du bytter, så kan du spare både penger og frustrasjon.


Årets dekk fra ADAC

Som vanlig dukker det opp aktuelle dekketester fra tyske ADAC. Veldig relevante for Norge er de ikke alltid, både dekkutvalg og kjøreforhold er annerledes her, men testene forteller klart at det fremdeles er stor forskjell på de runde, svarte.


Norge pigger fortsatt av

Fortsatt velger flere og flere bilister piggfrie vinterdekk. Oslo-bilistene er igjen blitt landets flinkeste etter tre år med Bergen-dominans.


Vask dekkene riktig

– Flere av produktene som selges på bensinstasjoner og i bilrekvisitabutikker kan ødelegge dekkene, advarer dekkekspert.


Lovlig med mange pigger

Usikkerheten har herjet om piggdekkene med flere pigger enn norsk lovverk tilsier. Nå endres reglene, og dekk med mange pigger skal tillates.


Drøyt halvparten kjører piggfritt mens sju av ti skifter selv til vinterhjul

Mens 56 prosent kjører piggfritt og 43 prosent velger piggdekk kjører fortsatt én prosent på sommerdekk vinteren gjennom. Sju av ti gjør omleggingen selv, men med store geografiske forskjeller, viser en landsomfattende undersøkelse foretatt av forsikringsselskapet If.


Elbileiere slurver med dekkskift

En sjekk av 1200 biler viste i fjor sommer viste at elbileiere er mindre påpasselige med dekkskift enn andre.


Dekktips for julen

Har du tenkt deg til fjells i juleferien bør du sjekke vinterdekkene dine ekstra nøye. Her får du flere tips.