Isuzu : Flint bygger japansk - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Flint bygger japansk
Noe mer amerikansk, noe mer GM enn Michigan-byen Flint, er vanskelig å finne. Skjønt – nå skal det rulle Isuzuer ned fra samlebåndet!
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif
En svær hvit truck trillet ut av GMs Frint Truck Assembly Plant for en ukes tid siden. Ikke bare er det den første bilen med et utenlandsk navn som er bygget der, den er blitt et slags symbol på at nå er det virkelig mange som puster De Tre Store i nakken.

Da får det ikke hjelpe at Isuzu er 12 prosent eid av GM og at denne truck-modellen er nesten identisk med en som også kommer med navneskilt fra Chevrolet og GMC. Det er symbolverdien som er viktig her.

Flint har vært en by der bystyret har forbudt utenlandske biler i byens offentlige parkeringsanlegg, besøkende fikk beskjed, på store skilt, om å reise andre steder med sine importerte biler, og 78 prosent av alle biler solgt i Flint-området i fjor var GM-produkter.

Men nå sier fagforeningsboss Mark Hawkins fra UAW Local 598 at ”dette er jobber, og det dreier seg om et felles GM/Isuzu prosjekt. Våre arbeidskammerater bygger et GM-produkt med et Isuzu-skilt på.” De ønsker altså den økte produksjonen velkommen.

Det er et annet poeng her også. Så lenge disse bilene ble bygget i USA (som GMC og Chevrolet) kom hyttene fra Japan, akkurat som de gjør nå også. Derfra sendes de til en annen fabrikk i USA, som slett ikke er GM-eid, for lakkering og montering, før de sendes videre til Flint der de mates på et chassis som også er produsert et helt annet sted, langt langt unna.

Bortsett fra rent sentimentale argumenter, kan man vanskelig påstå at en bil har geografisk tilhørighet lenger.

Men om det blir lov å parkere Hondaen under rådhuset i Flint er vel allikevel tvilsomt.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: