Lincoln : Lincoln får egen chopper - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Lincoln får egen chopper
Har du sett programmet American Chopper på Discovery? Det har åpenbart folket hos Lincoln også. Og de syntes de så så mange amerikanske uttrykk der, at de ansatte far og sønn Teutel for å bygge en egen Lincoln Mark LT chopper.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif
Mark LT er Lincolns nye truck, som skal treffe forhandlerne i februar neste år. En av måtene de skal få opp interessen for det nye produktet på, er å koble det opp mot et av USAs mest myteomspunnede sett chopper-makere.

Paul Teutel Sr. drev med stål, men med en smule Harley-gener innabords ble det snart stål til modifiserte sykler. Sønnen Paul Jr. og lillesønn Mikey ble like hekta, og for fem år siden gjorde de det formelt og grunnla Orange County Choppers.

At de bygger ca. 50 fete sykler pr. år er etterhånden blitt vel dokumentert gjennom diverse programmer på Discovery, og nå regner jeg med at vi snart skal kunne følge byggingen av Lincoln-sykkelen.

For Lincoln-folket hadde lagt merke til seriens popularitet, hadde sette at Teutel-kvaliteten lå fullt på høyde med det de ønsker å bli assosiert med, og at herrene hadde et klart amerikansk USA-uttrykk som også var noe Lincoln ville stå for.

Så de ba chopper-kunstnerne om å bygge en sykkel inspirert av den kommende Mark LT. ”Det er ikke enkelt å bygge en sykkel som skal likne på en truck”, sier Paul Jr., da han forteller om hvordan de brukte tre uker på å få den ferdig. ”Derfor gjorde vi den ganske feit, med masse krom og med den typiske Lincoln maron-fargen. Dette er vel kanskje den stiligste sykkelen vi har bygget så langt, og vi har sannelig gjort en del ganske radikale ting før også”.

Sannsynligvis vil sykkelen bli vist sammen med bilen på utstillingen i Detroit. Senere skal den turnere rundt i USA til alle steder hvor det skal gjøres spesielle Mark LT-arrangementer.

Minn meg på at jeg må spørre den norske Lincoln-designeren Per Ivar Selvaag om Ducati fremdeles er drømmesykkel nummer en.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: