Lincoln : Lincolns nye sportslimo: MKS - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Lincolns nye sportslimo: MKS
Også det andre Lincoln-konseptet i Detroit hadde tatt i bruk de nye bokstavkodene. Her har vi en luksusbil som skal på markedet i 2008, og da skal den hete det samme som prototypen: MKS.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Som vi tidligere har presisert, dette er ikke et Jaguar-navn. Bilen heter ikke Mark S, den heter MKS.

Dette blir luksusmerkets flaggskip, bilen kommer til å bli posisjonert over dagens LS, og håpet er selvfølgelig at denne skal kunne hjelpe Lincoln på vei tilbake mot nye høyder. Om ikke så store høyder, så i hvert fall litt høyere høyder enn i dag.

I fjor solgte merket 123.000 biler, de tapte 27.000 biler i et år der luksussegmentet fordoblet seg. Og vi skal ikke lenger tilbake enn til 1990 for å finne et årlig Lincoln-salg på en kvart million.

 

Stor og mektig
Det skal det altså gjøres noe med, blant annet ved å få denne luksusbilen i produksjon.

Det er en ganske stor og mektig bil, men overhodet ikke så dominerende som Chryslers Imperial. Og den ganske lekre linjeføringen rundt den bakre takstolpen viser at det er nok noen av de sportsligere europeiske luksusbilene, for eksempel BMW 5-serie, man kunne tenke seg å utfordre.

 

Hjelp fra Volvo
Det er selvfølgelig lange lister over utsøkte materialer og dundrende in-car-entertainment utstyr som fulgte presentasjonen. Mer interessant er det at her får vi en meget aktiv firehjulsdrift med krefter fra en 4,4-liters V8 motor på 315 hk. Den trekker gjennom en seks trinns automat.

Det skal bli spennende å se om ”svenske” Peter Horbury - det var han som snudde opp ned på hele Volvos formspråk og definerte Volvo inn i premium-segmentet, klarer å snu Lincoln-utviklingen. Denne modellen virker i hvert fall lovende.

 

PS. Selv om Lincoln nå sier at de skal gjennomføre alfanumeriske modellnavn, lover de allikevel at den forholdsvis nyintroduserte Zephyr skal få lov til å hete det hele sitt modelliv. Da er det i hvert fall én Lincoln jeg kommer til å huske navnet på.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: