Lincoln : Lincoln bygger en Flex - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
28 bilder i galleri
Lincoln bygger en Flex
Ford har nok ikke fått det de ønsket ut av sin Flex. Nå lar de Lincoln bygge en søstermodell.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Egentlig er Ford Flex en ganske tøff 7-seters crossover. Hva som har gått galt, er vanskelig å si. Marketing? Pris? Den distinkte designen?

Faktum er i hvert fall at den er ikke noen drønnende suksess, og Ford trenger å utnytte D4-plattformen sin. Derfor dukket Lincoln MKT opp i Detroit som en 2010 modell.

Flex dukket egentlig opp som en Fairlane i Detroit i 2005 (LES MER HER). Så lå den på is inntil vi fikk den som produksjonsmodell i New York påsken 2007. Jeg likte den, tydelige, horisontale linjer, litt som om de hadde utført Land Rovers drømmebiler i praksis.

Nytt uttrykk

Da er det sikkert fornuftig at Lincoln har tatt det hele den andre veien. Der Forden går på langs, er Lincoln mye mer orientert i retning av vinkler, kanter og vertikale linjer.

Allerede i fronten ser du det, den nye todelte vingegrillen kunne vært en moderne utgave av Detroit Red Wings-vingen.  Og de følger opp hele veien. Profilen foran på sidene, Coca Cola humpen over bakhjulene, den hatch-liknende avslutningen, baklysene som ser ut som sammenvokste øyebryn, og hele veien: svært skarp press der platene er bøyd.

Innvendig har Lincoln arvet Flex-interiøret, men har oppgradert det. Først og fremst ved hjelp av materialer som føles rikere, instrumentene finner man nå bak et LED-belyst akryl-cluster og det er tydelige sømmer, som skal gi inntrykk av håndsøm over det hele.

Velutstyrt

Komforten er det også tenkt på. Fotstøtter til den andre seteraden for eksempel, og kjøleskap som de bak også kan rekke.

På tilbehørslisten finner man alt det som plutselig er blitt obligatorisk i år: adaptiv cruisekontroll, bremseforsterker, blindsonevarsler, og et selv-parkeringssystem som de påstår er enklere i drift enn konkurrentenes.

Under panseret finnes en 3,5-liters EcoBoost V6 motor på 355 hk. Den driver gjennom en sekstrinner til alle fire hjulene. 

Ford sier at fjæringen er rekalibrert slik at bilen kommer til å oppføre seg som en virkelig Lincoln – hva nå det måtte bety.  Selv forbinder jeg det med bevegelser som i Ferder-seilasen og skikkelig på-nesa når man trykker på bremsepedalen. Men det er kanskje 20 år tilbake i tid?

Denne bilen skal møte konkurrenter som X5, Q7 og MDX fra Honda/Acura. Tøft naboskap, så på spørsmål om salgstallprognoser er Lincoln-folket raske med å presisere at dette er et typisk nisjeprodukt.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: