Chrysler : Fiat 500 elektrifiseres - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Fiat 500 elektrifiseres
På Detroit-utstillingen viste Chrysler prototypen på en elektrisk drevet Fiat 500. Nå forteller de at den skal realiseres.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Det er det relativt ferske ekteskapet mellom italienske Fiat og amerikanske Chrysler som nå presenterer sitt første felles barn. Med utgangspunkt i den kompakte Fiat 500 og Chrylser-gruppens kunnskap innen el-biler, heter babyen Fiat 500EV.

Den ble vist som konsept i Detroit i januar og skal på markedet i USA i løpet av et par år. Det kalles en rask prosess innen bilindustrien.

- Alliansen med Fiat ga oss muligheten til å kombinere Chrysler-gruppens teknologi med Fiat-gruppens plattformer, og Fiat 500EV er et glimrende eksempel på dette samarbeidet, sier visepresident Scott Kunselman med ansvar for engineering i Chrysler Group LLC.

- Fiat 500 er en kompakt og moderne bil som egner seg godt for en elektrisk drivline.

Fiat 500EVs drivlinje består av tre systemer: en kraftig elektrisk motor, avanserte Li-ion batterier og en EV kontrollenhet som styrer det hele. Fra 2012 vil Chrysler-gruppen markedsføre Fiat 500EV i USA. All utvikling og produksjon vil skje ved Chryslers anlegg i Auburn Hills i Michigan.

Chrysler Group er ansvarlig for forskning og utvikling av elektriske drivlinjer for både de amerikanske og de italienske merkene som inngår i samarbeidet. De undersøker også mulighetene for å bygge opp en infrastruktur for elbiler på det amerikanske kontinentet gjennom ulike partnerskap.

Tekniske detaljer og priser for Fiat 500EV er foreløpig ikke fastlagt.

Innen utgangen av 2010 skal en amerikanskprodusert Fiat 500 med forbrenningsmotor lanseres i USA.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: