Chrysler : Chrysler på riktig kurs - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Chrysler på riktig kurs
Den tredje av de tre store amerikanerne kommer også med positive signaler.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Mens Ford har kunnet fortelle at de tjener penger og ikke trenger kunstig åndedrett fra det offentlige, og mens GM har samlet overskrifter ved å tilbakebetale store lån og gå overskudd i første kvartal, har Chrysler sakte og rolig, og uten trommer og trompeter, jobbet seg sakte opp av møkka.
 
Vi har ikke hørt mye fra dem, bortsett fra at Sergio Marchinne, som er mer Canadier enn italiener når han bor på hybelen sin i Detroit, har lovet at vi skal se svarte tall derfra i år.
 
Dessuten betalte de tilbake 2 milliarder av et lån på totalt 14,3 mrd. for ikke så lenge siden. Og nå har de betalt tilbake enda 1,9 milliarder.
 
Finansdepartementet skriver blant annet at ”dette er betydelig over det departementet hadde ventet å få tilbake på dette lånet…” det høres med andre ord ut som om de ikke egentlig hadde hatt håp om å få pengene tilbake i cash, slik det nå skjer.
 
Egentlig var dette lånet nedskrevet til nesten ingenting – det var opprinnelig Bush-administrasjonen som innvilget disse (også til GM) og de var bare ment å holde liv i selskapene til de hadde gått gjennom konk-kverna.
 
Men med nesten 4 milliarder tilbakebetalt er alle veldig fornøyd, og det kan fort bli mer. Marchionne sier at han regner med at Chrysler tjener rundt 200 millioner dollar på en omsetning på litt over 40 milliarder i år.
 
Fremdeles eier Staten 9,9 prosent av ”nye” Chrysler – ikke i nærheten av de 70 prosent de eier av GM.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: