Chrysler : Chrysler sier opp importør - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Chrysler sier opp importør
Chrysler endrer distribusjonen og sier opp alle importører i Europa, inkludert norske Bertel O. Steen. Står en ny norsk importør klar til å overta etter 31. mai 2011?
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Chrysler Group International sier i dag opp alle importører i Europa. I kjølvannet av Fiats inntreden i selskapet, har de signalisert store endringer i distribusjonen. Dette berører merkene Chrysler, Dodge og Jeep.

- Vi har sendt melding til våre forhandlere om at alle forhandlerkontrakter blir oppsagt med virkning fra 31. mai 2011, sier adm. direktør Jan Pettersen i Chrysler Norge.

- Dette er en formell prosedyre vi må følge. Bertel O. Steen er i dialog med fabrikken om en god avvikling av agenturet.

Han kan imidlertid berolige alle som eier eller som planlegger å anskaffe en ny bil fra Chrysler-konsernet.

- Biler importert og solgt av Chrysler Norge vil bli ivaretatt etter garantibestemmelser og norsk kjøpslov, sier Pettersen.

Interessant ettermarked

Det ruller til sammen nær 37.000 Chrysler, Jeep og Dodge på norske veier. Selv med en relativt høy gjennomsnittsalder, utgjør de et betydelig marked for service og deler – det såkalte ettermarkedet.

- Vi forholder oss til at vi er sagt opp som importør, men Bertel O. Steen vil være interessert i å fortsette med deleleveranser. Vi må avvente og se hva Chrysler gjør på dette området, sier Pettersen.

"Nytt" merke - ny importør?

Fabrikken har gjort kjent at Chrysler-modeller fra 2011 skal selges under merkenavnet Lancia i Europa.

Lancia er som kjent et av merkene i Fiat-familien, men i motsetning til Fiat og Alfa har de ingen offisiell importør i Norge. Fiat og Alfa importeres av RSA som også markedsfører Suzuki og Isuzu.

Åpen fremtid

Hva fremtiden vil bringe for Lancia og de amerikanske bilene i Norge, blir rene spekulasjoner, men RSA-sjef Frank Dunvold er ikke avvisende til å ta opp nok et agentur.

- Det vil klart være interessant for RSA å bli importør, dersom Fiat kommer til oss og ønsker at vi skal ta agenturet. Og om betingelser er riktige, legger Dunvold til.

- Jeep er et sterkt og godt varemerke. Med de riktige motorene fra Fiat vil dette helt klart bli interessant i fremtiden. De har dessuten et bra forhandlernett og et godt kundegrunnlag.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: