Saab 9-5: Saabs nye stasjonsvogn - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
9 bilder i galleri
Saabs nye stasjonsvogn
Neste skritt i produktoffensiven til Saab er nye 9-5 SportCombi. Bilen debuterer i disse dager i Genève, og har som mål å konkurrere om kundene med Audi, BMW, Mercedes Benz og Volvo.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

Saab selv sier at denne bilen skal være et særpreget alternativ for kjøpere i segmentet for store, premium stasjonsvogner. Ordrebøkene åpner nå i mars, og de første bilene står klare for levering til kundene fra september.

Den får samme utvalg av turbomotorer som til 9-5 sedan, for bensin, diesel og bioetanol. SportCombi kan også bestilles med Saabs system for firehjulsdrift, Saab XWD.

LES: Vår test av Saab 9-5 sedan mot Volvo S80

Andre tekniske løsninger tilgjengelig er; DriveSense, adaptivt chassis, adaptiv konstantfartsholder, Bi-Xenonlys, og Pilot Head-up Display som viser førerinformasjon i frontruten, som i et jagerfly.

Bagasjerommet er teppebelagt og formet for best mulig plassutnyttelse og enkel tilgang. 

Bakseteryggen kan felles ned 40/60 til nesten flatt, uten at du må gjøre noe med seteputene eller hodestøttene. Med setene nedfelt rommer bagasjerommet 1.600 liter og med setene oppe, 527 liter.

Sideveggene i bagasjerommet er slette og loddrette, uten hjørner, hjulhus og åpninger som vanskeliggjør stuingen.

9-5 SportCombi og Sedan ble konstruert parallelt, og deler den samme utformingen av fronten og det meste av teknikken. Stasjonsvognen har som sitt visuelle særpreg fått en bakrute- og siderutekombinasjon som tilsynelatende er gjort i ett stykke.

- Lanseringen av denne bilen er et etterlengtet skritt i gjennomføringen av vår nye produktoffensiv. Med 9-5 SportCombi er Saab tungt tilbake i det viktige markedssegmentet for store stasjonsvogner sier, Jan Åke Jonsson, sjef for Saab Automobile.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: