Isachsen til USA - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Isachsen til USA
Sverre Isachsen har skrevet under en svært lukrativ avtale med Subarus fabrikkteam i Global Rallycross Championship, og håper nå på å bli tidenes første verdensmester i rallycross.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

De tre siste års Europamester i rallycross forlater nå EM til fordel for det USA-baserte Global Rallycross Championship (GRC), og skal kjøre for fabrikkteamet Subaru PUMA Rallycross Team med en Subaru Impreza Supercar.

- Jeg er utrolig glad for denne muligheten med Subaru, og føler jeg endelig har fått betalt for all innsatsen jeg har lagt ned i rallycross de siste femten årene. Nå gleder jeg meg til å ta fatt på en ny utfordring sammen med Subaru i GRC, sier Sverre Isachsen.

Med tre EM-titler på rad har Sverre Isachsen høy markedsverdi innen rallycross, og tilbudene fra USA har vært flere etter at det begynte å gå rykter om at 41-åringen fra Hokksund vurderte å droppe EM til fordel for det amerikanske mesterskapet.

Nordmannen er en høyt aktet sjåfør, men er også attraktiv for bilfabrikkene på grunn av sin kunnskap om å utvikle vinnerbiler i rallycross.

- Jeg valgte Subaru fordi de har en langsiktig plan. Vi begynner i år med den bilen de selv har utviklet, men i 2013 og 2014 skal vi kjøre med en bil som jeg er med på å utvikle. Det blir veldig spennende.

Sverre Isachsen er ikke helt ukjent med Subaru, selv om han har kjørt en Ford Focus i EM. Han deltok nemlig i X Games i 2012 for nettopp Subaru Rally Team USA med en Impreza. Og opplevelsen i X Games er en av årsakene til at nå velger å gi seg i EM.

- Med tre EM-titler føler jeg at jeg ikke har noe mer å hente i EM. Jeg ønsket meg en ny utfordring, og rallycross i USA er virkelig på vei oppover. Her er det TV-kanalen ESPN som står bak, og foruten X Games skal alle løpene i år gå i forbindelse med løp i NASCAR eller IndyCar.

Enda viktigere er det at Global Rallycross Championship trolig blir et VM med løp på flere kontinenter i 2013, og da ønsker Isachsen å slåss om å bli tidenes første verdensmester i rallycross.

- Rallycrossentusiaster har drømt om et verdensmesterskap i mange år, og nå kan det bli en realitet. I mine øyne finnes det ikke en mer publikumsvennlig motorsport, så jeg har stor tro på at rallycross også kan erobre verden. Og den muligheten lar jeg selvsagt ikke gå fra meg.

- I GRC er det fabrikkene som står bak, og de har noen lønnede førere på lista. Men dette er førere som gjør langt mer enn bare å kjøre rallycross, som ekstremsportlegenden Travis Pastrana og Youtube-kongen Ken Block.

- Sånn sett blir jeg nok den første fabrikkføreren som kun har rallycross som yrke, men det blir nok flere etter hvert nå som både Dodge, Ford, Hyundai og GM satser stort, sier Isachsen.

Se teaser-video fra Puma (artikkelen fortsetter under)

Noen av konkurrentene til Sverre Isachsen i årets sesong blir teamkamerat og tidligere BMX-kjører Dave Mirra, teamkamerat og tidligere skater Bucky Lasek og de nevnte superstjernene Travis Pastrana og Ken Block.

Andre som skal bryne seg mot Isachsen er tidligere verdensmester i rally, Marcus Grönholm, og dyktige rallycrossførere som Rhys Millen, Tanner Foust, Liam Doran og Toomas Heikkinen.

Sesongen starter på Charlotte Motor Speedway den 26. mai, og løpet direktesendes på ESPN rett før løpet fra NASCAR Nationwide Series. Alle løpene går på provisoriske rallycrossbaner inne i amerikanske ovalbaner, eller i Los Angeles’ gater i forbindelse med X Games.

 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: