Saab : Saab-salget i boks - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Saab-salget i boks
Omsider ser det endelig ut til at Saab er solgt. Etter planen blir det fortsatt bilproduksjon i Trollhättan.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

National Electric Vehicle Sweden (NEVS) heter selskapet som ifølge bobestyreren for Saab Automobiles konkursbo har inngått en avtale om kjøp av eiendelene i Saab Automobile AB, Saab Automobile Powertrain AB og Saab Automobile Tools AB.

Avtalen inkluderer alle aksjer i eiendomsselskapet som eier Saab-fasilitetene i Trollhättan. Hva NEVS har betalt for overtagelsen er ikke offentliggjort.

Saab Automobile Parts, og rettighetene til Saab 9-5, som eies av General Motors, er ikke inkludert i kjøpsavtalen.

NEVS er et internasjonalt konsortium med japanske, svenske og kinesiske interessenter. Selskapet skal etablere ny bilindustri i Trollhättan, som skal utvikle og produsere elektriske biler (EV).

Den første modellen som skal utvikles baseres på dagens 9-3, og vil bli modifisert for eldrift ved hjelp av avansert elbil-teknologi fra Japan. Planlagt lansering er årsskiftet 2013/14.

Parallelt med konverteringen av 9-3 skal en ny modell utvikles, basert på spissteknologi fra Japan. Markedsføring og salg skal skje globalt, i første rekke med fokus på Kina som forventes å bli det største og viktigste markedet for elbiler.

- Kina investerer tungt for å utvikle markedet for elbiler, noe som er viktig for å redusere avhengigheten av fossilt drivstoff, sier Kai Johan Jiang, grunnlegger og hovedinvestor i National Modern Energy Holdings Ltd.

- Stadig flere kinesere får råd til bil, men de globale oljeressurser vil ikke strekke til dersom alle skulle kjøre på fossilt drivstoff. Kinesiske kunder forlanger premium elbiler, og det skal vi tilby ved å overta Saab Automobile i Trollhättan, sier Jiang.

NEVS har til hensikt å bli en ledende produsent av elbiler. Man er i gang med rekruttering til nøkkelstillinger i det nye selskapet, og neste skritt er å ansette dyktige ingeniører til utviklingsavdelingen for å komme raskt i gang.

Utviklingen av produktene vil skje i tett samarbeid mellom ingeniører i Sverige, Japan og Kina.

- Jeg er glad for at vi kan bygge på Saabs erfaring innen bildesign og -produksjon for å starte ny fremtidsrettet virksomhet i Trollhättan, hvor det fins moderne fasiliteter, sier Karl-Erling Trogen, styreformann i NEVS.

- Vi vil kombinere svensk design og produksjonskunnskap med japansk EV-teknologi og en sterk tilstedeværelse i Kina. Elbiler drevet med ren energi er fremtiden, og fremtidens elbiler skal bygges i Trollhättan, avslutter en optimistisk Trogen.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: