Subaru : VIDEO: Bli med en runde på Isle of Man - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
7 bilder i galleri
VIDEO: Bli med en runde på Isle of Man
Vanligvis forbindes Isle of Man med verdens tøffeste mc-race, men det hindret ikke Subaru-fører Mark Higgins i å sette en superrask runde der.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

Mark Higgins er født på Isle of Man, så han kjenner landeveiene her som sin egen bukselomme. I tillegg har han en nasjonal og internasjonal rallykarriere som strekker seg over tre tiår.

For to år siden kjørte han den 37,73 mile (ca. 60 km, og nesten tre ganger så lang som Nordsløyfa!) lange landeveisbanen i en standard WRX STI på 19 minutter og 26 sekunder (snittfart 187 km/t), men konstaterte at det var mulig å kjøre enda raskere med en råere bil.

Subaru of America tok utfordringen, og sammen med ProDrive (racing- og rally-spesialister) og STI (Subarus egne spesialister), skreddersydde de en bil for dette spesifikke formålet med hele 600 hester.

Bilen som ble benyttet var en spesialutgave av WRX STI med hele 600 hester som ble preppet spesielt for denne anledningen.

Og resultat kom – Higgins kjørte runden på 17 minutter og 35 sekunder, tilsvarende en snitthastighet på 128,73 mph (ca. 207 km/t) på svingete landeveier og gjennom trange landsbyer.

På videoen under kan du følge Higgins gjennom den lange traseen, men ikke nok med det – han kommenterer også sin egen kjøring underveis.

Jeg kan love det er et adrenalinkick å se ham i hastigheter opp til drøyt 280 km/t på veier så smale at et nys på feil sted kan være fatalt.

Videoen inneholder også telemetri som blant annet viser hastighet, turtall, gir og G-krefter i alle retninger.

Sensorer på Higgins kropp viser puls og kroppstemperatur, og ikke uventet flyr pulsen opp i 150 på det mest ekstreme. Kanskje du får like høy puls av å se videoen.

(saken fortsetter)

Higgins uttalte etter rekordrunden at spesialbilen ikke var så mye raskere enn en standard WRX STI på rettstrekkene, men den akselererer raskere og kan holde vesentlig høyere fart gjennom de mange kurvene.

Unn deg 20 minutters pause fra hverdagen og følg Mark Higgins rundt Isle of Man TT Course.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: