Lynk & Co, nytt svensk-kinesisk bilmerke - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
16 bilder i galleri
Lynk & Co, nytt svensk-kinesisk bilmerke
Med kinesiske penger og Volvo-teknologi i bunnen fikk Europa i går et nytt bilmerke: Lynk & Co. SUV-liknende 01 lanseres i Kina neste år og i USA og Europa i 2018. Lynk skal ikke selges av Volvo i Norge, men distribueres via Internett.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Kinesiske Geely avduket i Göteborg i går ikke bare et nytt verdensbilmerke, Lynk & Co, men også det konkrete resultatet av samarbeidet med Volvo: modellen 01, en 4,5 meter lang kompakt-SUV og litt større enn suksessfulle Nissan Qashqai.

Lynks første modell lanseres i Kina i 2017 og er trolig klar for Norge allerede i 2018 eller 2019. Samtidig arbeides det med flere modeller, blant annet en kompakt sedan. Volvos tidligere designsjef, Peter Horbury, har ledet formgivningen av bilene.

Selv om 01 ser påkostet ut orienteres den ikke inn som premium brand, mer mot eksempelvis Ford og GMs modeller. For å holde prisen så lav som mulig skal bilen produseres i Kina og i hovedsak selges via Internett.

– I tillegg setter vi opp noen "brand store", hvor kundene kan se og prøve bilene, sier Ola Norberg, informasjonsansvarlig for Lynk til BilNytt.no. Hvor mange slike som vil være aktuelt i Norge foreligger ikke tall på.

Her lukter det Teslas måte å distribuere biler på.

I forhold til service og reparasjoner har Lynk ikke konkludert, men Nordberg utelukker ikke å benytte Volvos nettverk siden bilene for det meste inneholder Volvo-teknologi.

Navnet Lynk henspeiler på bilenes oppkoblingsmuligheter inkludert muligheten for bildelingstjenester.

Da kinesiske Geely kjøpte Volvo fra Ford i 2010 så man naturligvis verdenspotensialet i å samkjøre kinesisk kapital med Volvos teknologi.

I 2014 opprettet de to teknologi- og utviklingssenteret China Euro Vehicle Technology (CEVT) med avdelinger i Göteborg, Trollhättan og Hangzhou i Kina.

Det er dette senteret som har utviklet CMA-plattformen (Compact Modular Architecture) som ligger i bunnen på Lynk modell 01. Neste generasjon av Volvos 40-serie blir Volvos første modell på denne plattformen.

CMA-plattformen åpner naturligvis for elektriske drivlinjer slik Volvo har annonsert, men det ligger ikke i kortene at Lynk starter der.

Derimot blir Volvos kommende tresylindrede 1,5 liter samt en to liters rekkefirer å finne i 01. Senere ventes både ladbare hybrider og batterielektriske biler fra Lynk.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: