Jeep Compass: Endelig moden - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
73 bilder i galleri
Endelig moden
Jeep Compass er en modell Jeep-entusiaster har fnyst av. Nå får nok pipa en annen lyd.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Da Jeep lanserte sin Compass for ti år siden, var hensikten å tilby en bil som konkurrerte mer direkte med japanske og europeiske SUV-er.

Det innebar at man ofret en del typiske Jeep-egenskaper for å oppnå akseptable priser. Til menighetens store forargelse. Ikke var den spesielt kul å se på heller.

Men mange vil nok få øynene opp for Compass når 2017-modellen lanseres. Den ser ut som en krympet Grand Cherokee, og mange av de karakteristiske Jeep-egenskapene er på plass. I alle fall om du går for Trailhawk-versjonen.

Global
Ifølge Jeep er bilen bygget på FCA-gruppens «Small Wide 4x4 Architecture» som skal gi «legendarisk og klasseledende 4x4 off-road egenskaper og «open-air freedom» gjennom et todelt panorama soltak.

Den blir med andre ord noe helt annet enn Fiat-bygde Renegade

Nye Compass kan trygt kalles en global bil- den skal produseres i Brasil, Kina, Mexico og India for salg i over 100 markeder verden rundt. Det er sannsynlig at den nye fabrikken i Brasil skal forsyne Europa.

Bilen har en lengde på 440 cm, en bredde på 182 cm og en høyde på 165 cm. Det er for eksempel 22 cm kortere, 3 cm smalere og 2 cm lavere enn storebror Cherokee. Eller 15 cm kortere, 2 cm smalere og 6 cm lavere enn volumselgeren Mazda CX-5.

Den skal tilby i fire utstyrsnivåer – Sport, Latitude, Limited og Trailhawk – og med to forskjellige intelligente systemer for firehjulsdrift, Jeep Active Drive og Active Drive Low, som begge kan sende inntil 100 prosent av kreftene til ett hjul.

(saken fortsetter)

Ekte off-roadegenskaper
Systemene har programmer for Auto, Snow, Sand og Mud, Trailhawk-modellene har i tillegg et Rock-program for de tøffeste utfordringer. Hill Descent med hastighetskontroll er også en Trailhawk-spesialitet.

På Auto kobles bakhjulsdriften ut ved minimal belastning for å spare drivstoff, men Active Drive-systemene aktiverer firehjulsdriften momentant når behovet melder seg.

Trailhawk-modellen har Jeeps «Trail rated 4x4 capability», hvilket innebærer at den er testet gjennom en tøff terrengløype. Det inkluderer 20:1 krabbegir, Rock mode, ekstra bakkeklaring, skliplater foran og bak, tauekroker, 30 graders angrepsvinkel og Hill Descent kontroll.

Fem motorer
I USA skal Compass tilbys med en 2,4-liters bensinmotor med 180 hk / 237 Nm, men for andre markeder tilbys totalt fem motorer – tre for bensin og to for diesel.

Tre girkasser kommer på programmer – 4x4-modellene får en nitrinns automat som standard. 4x2-modellene kan leveres med 6-trinns manuell eller automat.

Det er foreløpig ikke oppgitt når nye Compass kommer i salg i Europa, men i USA starter salget i løpet av våren 2017 og deretter følger andre markeder etter.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: