Jeep : Jeep gjør seg klar for påske - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
16 bilder i galleri
Jeep gjør seg klar for påske
Hver påske samles tusenvis av Jeep-entusiaster for å leke sammen en ukes tid. Jeep stiller opp med nye kreasjoner.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

For mange Jeep-fans er påske ensbetydende med Easter Jeep Safari. Arrangementet finner sted i Moab, Utah, og det har det gjort årlig siden den spede begynnelse i 1967.

Det som startet som et dagsarrangement for noen ihuga sjeler har gjennom årene utviklet seg et ukelangt arrangement som samler tusener. Det kjøres masse i terreng, for det meste heldagsturer med utgangspunkt i Moab.

Sjekk ut Moabs nettsider - nærmere Vill Vest er det vanskelig å komme. 

Siden entusiaster er de viktigste talspersoner for et merke, er selvsagt Jeep og Mopar (FCAs egen leverandør av tilbehør og deler) godt representert. Og hvert år har de med seg nye konsepter som skal friste kreative sjeler til å bygge sin egen bil.

Les også 75 år med Jeep

Jeep Grand One markerer 25-årsjubileet for Grand Cherokee med en moderne utgave av originalen fra 1993. Konseptet har 18-tommers felger med 33-tommers terrengdekk og et chassis som er hevet med to tommer. Under panseret sitter en 5,2-liters Hemi V8.

Jeep Safari er for familier som vil oppleve villmarken sammen. Her skal landskapet «inn» mens dører og tak er lukket, og spesielt skal baksetepassasjerene kunne nyte utsikten. De unike «vindørene» er laget av aluminium og klar vinyl og hengslet så de åpner seg som et kabinett.

Jeep Quicksand er for de som elsker livet i sanddynene. «Loud, fast and fun hot rod», sier de i sin omtale. Og da snakker vi selvsagt Mopar 392 Crate V8-motor som er delvis synlig gjennom en «cut-out» i panseret. Konseptet er Wrangler-basert, og åpent tak og åpne vinduer anbefales når motorens brøl skal nytes.

Jeep Trailpass er basert på den nye Compass som trolig droppes i Norge Her er motoriseringen mer beskjeden – en 2,4-liters Tigershark med 9-trinns automatkasse.

Jeep Switchback er derimot ikke beskjeden på noe som helst område, men det ultimate leketøy for offroad-entusiaster. Dana 44 aksler foran og bak med fire tommers heving, vinsj, og nødvendig beskyttelse for å ferdes i virkelig røft terreng.

Jeep CJ66 har vi snakket om tidligere – den var et av innslagene fra Mopar på Sema Show for noen måneder siden, basert på en 1966-modell Wrangler. 

Jeep Luminator har som navnet indikerer fokus på belysningen. Her er det LED i alle former og retninger om natten skulle komme raskere på enn forventet.

Jeep Easter Safari pågår fra 8. til 16. april, i år for 51. gang. 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: