Subaru BRZ: To spreke fra Subaru STI - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
6 bilder i galleri
To spreke fra Subaru STI
Subarus avdeling for trimming og motorsport, STI, lanserer to nye spesialmodeller i begrenset opplag på det amerikanske markedet.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Det dreier seg om WRX STI Type RA og BRZ tS, de to første STI-modeller som noensinne er lansert på det amerikanske kontinent.

Førstnevnte er en spesialutgave av WRX STI som markedsføres i Europa. I USA selges i dag kun den mer moderate WRX-utgaven uten STI i betegnelsen.

Den amerikanske STI-versjonen har lavere vekt gjennom bruk av karbonfiber i tak og bakvinge, samtidig som den får litt høyere effekt.

WRX STI Type RA henter ut 310 hester av den 2,5-liters turbo boxermotoren, 10 mer enn den europeiske utgaven. Maks dreiemoment er 393 Newtonmeter ved 4000 omdreininger (EU-utgaven har 407 Nm).

Den har en rekke detaljer som skiller seg fra en vanlig WRX, som store luftinntak, 19-tommers, gullfargede felger, Bilstein dempere og Brembo bremser rund baut.

Innomhus er den utstyrt med ratt i semsket skinn, Recaro bøtteseter, rød startknapp og en platte som forteller hvilket nummer den er av de 500 spesialutgavene.

BILTEST: Subaru WRX STI møter Volkswagen Golf-R

BRZ tS er stivet opp i forhold til den vanlige modellen, har 205 hestekrefter (5 ekstra) og et dreiemoment på 211 Newtonmeter (+ 6 Nm).

Også her er det spesialiteter som 18-tommers hjul med 215/40 dekk av typen Michelin Pilot Sport 4. Den har Sachs dempere mens Brembo tar seg av stoppegenskapene.

Vi har tidligere omtalt BRZ-modellen i forbindelse med Tokyo Auto Salon,  og vi har nylig vist spionbilder av en nærmest umaskert modell under testing i USA. 

Begge modellene skal bygges i 500 eksklusive eksemplarer og kommer på det amerikanske markedet i første kvartal 2018.

Så er dette noe norske Subaru-entusiaster kan se frem til?

– Modellene kommer foreløpig ikke til Europa og Norge, men det er jo lov å håpe på at det kan endre seg, sier Subarus norske informasjonsdirektør, Stian Thrane.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: