Tenk dekk før høstferien - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Tenk dekk før høstferien
Høstferien er like rundt hjørnet, og ekspertene råder deg til å legge om før du tar turen på fjellet – uavhengig av hva værmeldingen sier i dag.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Mange nordmenn bruker høstferien på fjellet, men med relativt milde temperaturer over store deler av landet i det siste har mange ikke tenkt på vinterdekk ennå. Det kan imidlertid være en tabbe, advarer produktsjef i Dekkmann, Torleiv Dalen Haukenes.

– Man vet at værmeldingene langt frem i tid ofte er veldig usikre, og det skal ikke store endringer til før man risikerer farlige situasjoner på denne tiden av året. Hvis temperaturen faller to-tre grader kan det meldte regnet ende opp som snø, og da blir det livsfarlig å ferdes med sommerdekk, sier Haukenes.

En rekke steder i Norge er det meldt temperaturer rundt 5 grader i fjellet den kommende uka mens store deler av Østlandet og Nord-Norge har sin høstferie. Uka etter står resten av landet for tur.

– Med såpass lave temperaturer vil vinterdekk uansett være et bedre valg enn sommerdekk. Gummiblandingen i sommerdekk er ikke optimalisert for så lave temperaturer, så man vil være tryggere med vinterdekk selv om det ikke snør, forklarer dekkeksperten.

Han beroliger også dem som tror de må legge om kun for å dra på høstferie – for så å legge om til sommerdekk igjen når de kommer hjem.

– Alle som kjører med piggfrie dekk kan trygt legge om nå og beholde dekkene på bilen i vinter. Nå er vi i en brytningsperiode med temperaturer rundt ti grader hvor både sommer- og vinterdekk fungerer godt over store deler av landet. Legger du om nå er du i forkant av rushet, og du har sikret deg foran det første snøfallet som uansett vil komme, sier Haukenes.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: