Stance og stil - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny

bilde
img img img img img img
11 bilder i galleri
Stance og stil
Å si at stance-stilen er siste skrik blir vel ikke riktig, men at den er utrolig populær kan man ikke vri seg unna.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

I korte trekk handler stance om å se så stilig ut som overhode mulig når bilen står i ro. I stance-kulturen dreier det seg om ekstremsenkede biler, gjerne med skikkelig dekkstrekk og hjul som fyller hele hjulbuen.

Samtidig ser jeg for meg knallsterke lakkfarger – gjerne med flake i – og kanskje fangere klistrer med logoer fra klesmerker, surfebutikker og capser.

På Oslo Motor Show skal stance-gjengen få mye oppmerksomhet. Faktisk får de sin egen hall: Hall B!

- Stance er den nye tidens trend og livsstil, sier Daniel Lindstedt, prosjektleder i Fabas.

Fabas – eller Förlags AB Albinsson & Sjöberg – er samarbeidspartneren til Norges Varemesse i arrangementet av Oslo Motor Show.

- Bilene senkes hovedsakelig på to måter: Med coilovers eller med luftfjæring. Med luft kan den bli veldig lav når den stå rstille, og det er nettopp når man står stille at det handler om å ha det flotteste «stuket».

- Selv om veldig få av disse bilene er «trailer queens» (biler som må fraktes på henger fra show til show, journ. anm.) så konkurrerer man om det beste stillestående utseende, sier Lindstedt.

Alle slags biler
Noe av det mest sjarmerende med stance-bevegelsen er utvalget av bilmodeller. Her diskrimineres ingen biler, enten de er nye, gamle – dyre eller billige. En Toyota Starlet kan like gjerne stå ved siden av en Audi A8 uten å se forkommen ut.

Faktisk er Toyota Starlet en liten skjult perle til morsom custom-bygging, spør du meg.

Det er bare å se på utvalget av biler her: Fra normalt ganske trauste familiestasjonsvogner i Volvo V60 og Audi A4, via ungdommelige Toyota GT86 – og helt til den klassiske Volkswagen Karmann Ghia.

Noe for enhver smak, med andre ord. Og selv om selve stilen ikke appellerer til absolutt alle (alle kan ikke like alt!) er det umulig å ikke la seg fascinere av håndverket og detaljnivået på disse bilene.

- Stance-miljøet er utrolig vennligsinnede og stiller opp for hverandre, sier Lindstedt.

- Selv om man konkurrerer på en utstilling hjelper man hverandre i vanskelige situasjoner – som å komme over en fartshump …

Mer om Oslo Motor Show finner du på oslomotorshow.no.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: