Mini : Mini oppdaterer - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
74 bilder i galleri
Mini oppdaterer
Mini lanserer nå midtlivs-oppdatering av tre modeller. De viktigste endringene er de du ikke ser.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

I fjor kom den helt nye Mini Countryman, inkludert merkets første ladbare hybrid, og neste år kommer den første helelektriske Mini-modellen som fort kan vise seg å bli en bestselger i elbil-landet Norge der i3 er bestselger i BMW-familien. 

I år fornyes originalene: 3- og 5-dørs hatch og Mini Cabrio lanseres nå med ny teknikk, nytt utstyr og nye designelementer.

De nye modellene blir blant de første som leveres med den nye elektroniske 7-trinns automatgirkassen med dobbeltclutch. Den gir ifølge kommunikasjonsdirektør Marius Tegneby smidigere girskift og styrker følelsen av både sportslighet og komfort.

Modellene leveres også med manuell girkasse, mens de ekstra sportslige John Cooper Works-variantene tilbys med 8-trinns automat.

De nye modellene kommer med oppgradert motorteknikk, som sørger for inntil fem prosent lavere drivstoff-forbruk. Motoreffekten strekker seg fra 136 hk til 231 hk.

En særegen detalj er vektreduseringen til motordekslet, som nå produseres i karbonforsterket plast (CFRP) som er resirkulert fra produksjonen av BMW i3 og BMW i8.

Les alle våre tester av Mini-modeller

Bedre lys
Blant det nye utstyret er LED-frontlykter med Matrix-funksjon for fjernlysene og LED-baklykter med Union Jack-design, et element med tydelig referanse til Minis britiske røtter og som mange vil kjenne igjen fra de siste konseptbilene

Den digitale menyen fornyes med tjenester som Apple CarPlay, trådløs lading til smarttelefon og det nye sporingssystemet «MINI Find Mate», en smart måte for å unngå å miste noe når man er på tur.

Systemet aktiveres enkelt ved å feste en egen «geotag» på personlige eiendeler som ryggsekker eller kofferter, og overvåker posisjonen deres via bilens infotainment-system og i appen MINI Connected.

MINI Connected kan også brukes til å fjernstyre bilens ventilasjon, låse og åpne dørene med mer.

Nye designelementer
Fargepaletten til de nye modellene utvides med flere nye farger, uten ekstra kostnader. Med ekstrautstyret «Piano Black Exterior» er det også mulig å få detaljer rundt lykter og grilloverflaten i sort høyglans i stedet for i krom.

Sammen med de nye eksteriørfargene leveres også nye felger og interiørfarger. De tre nye modellene blir også de første som bærer den nye Mini-logoen.

Mini har alltid vært kjent for individuelle løsninger, farger og materialer til kunder som ønsker å sette sitt eget preg på sin bil. Med konseptet «MINI Yours Customised» tas det hele et steg videre.

Vokser i Norge
I 2017 økte Mini-salget i Norge med over 15 prosent sammenlignet med 2016, og merket har ytterligere vekstambisjoner for de neste årene. Blant annet åpner to nye Mini-forhandlere i Norge i løpet av året, og i 2019 lanseres den første helelektriske MINI-modellen

Ifølge OFV www.ofvas.no ble det totalt registrert 990 nye Mini i 2017, hvorav bestselgeren Countryman sto for 584 eksemplarer.

De første utgavene av de nye modellene ruller på norsk asfalt denne våren.

Her er startprisene på de nye modellene:

  • Nye MINI 3-dørs: Pris fra 242.900,-
  • Nye MINI 5-dørs: Pris fra 249.900,-
  • Nye MINI Cabrio: Pris fra 291.400,-

Her finner du priser og data for alle Mini-modeller som selges i Norge

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: