Subaru XV: XV blir Subarus første ladbare - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
XV blir Subarus første ladbare
Subaru XV kommer som ladbar hybrid senere i år, men ikke til Norge foreløpig.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Da Toyota og Mazda slo hodene sammen i fjor for å lage et nytt selskap for elektrifisering av kjøretøy følte tydeligvis Subaru seg utelatt. For Subaru fant fort ut at de også ville være med på moroa, og nå kan de snart høste de første fruktene av samarbeidet.

Senere i år skal nemlig Subaru lansere en ladbar variant av crossoveren XV, eller Crosstrek som den heter i USA. Foreløpig tyder det nemlig på at dette blir en USA-variant, men om Subaru Norge kjenner sin besøkelsestid bør de pushe på for at den skal komme hit også.

Subaru har riktignok lekt med elektrisk bil før – sjekk bare den ekstremt stygg-søte R1e fra 2003 – men XV PHEV Subarus første ladbare modell i full produksjon. Forrige generasjon Crosstrek ble også solgt som parallell-hybrid i USA noen år.

Toyota leverer el
Under panseret skal vi finne elektriske komponenter fra nettopp Toyota, men dette blir ingen «Subaru Prius». Bensinmotoren vil nemlig være en bokser-motor. Naturligvis, får man si.

Bilen vil også få Subarus symmetriske firehjulsdrift, så den «ekte Subaru-følelsen» skal være i behold.

XV er jo som kjent bygget på den nye Subaru Global Platform, og i tidsplanen for den plattformen har en ladbar hybrid ligger klar en stund. Subarus første rene elbil vil være klar fra 2021.

Automatkassen og alt det elektriske er fra Toyota, så da er det naturlig å anta at vi snakker e-CVT-kassen. Subaru bruker jo uansett utelukkende CVT-kasser i sine automatgirede modeller, så en veldig dramatisk overgang blir det ikke for de som er vant til moderne Subaru-modeller.

Subaru er foreløpig ganske tilbakeholden med informasjon om modellen, men den skal være hos en Subaru-forhandler nær deg som bor et sted i USA mot slutten av året.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: