Kia Niro: To gode elbilnyheter - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
To gode elbilnyheter
Dersom du er blant de tusenvis av nordmenn som ønsker seg elbil, så kommer et par hyggelige meldinger her.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Den første er fra Kia som nå har fått bekreftet rekkevidden for el-utgaven av Niro. Utgaven med stor batteripakke, den eneste varianten som skal selges i Norge, får en rekkevidde på hele 485 kilometer etter WLTP målemetoden.

Det er faktisk mer enn fetter Hyundai Kona Electric, og det er vel kun vesentlig dyrere Tesla-modeller som kan varte opp mer lengre rekkevidde enn dette.

Den er også kjapp å lade opp om du finner en egnet ladestasjon – med en 100 kW hurtiglader fyller du batteriene fra null til 80 prosent i løpet av 54 minutter, og slike ladere blir det stadig flere av.

Nå omtaler Kia Bil Norge bilen fortsatt som Niro Electric, men når vi leser internasjonal informasjon heter den e-Niro.

– Kia har bare kalt den Niro EV, samme betegnelse som de har benyttet for Soul, så vi valgte å kalle den Niro Electric, sier informasjonssjef Mette S. Sauge i Kia Bil Norge.

– At Kia nå har begynt å kalle den e-Niro er ganske ferskt, så vi får diskutere oss frem til hva den skal hete i Norge, sier hun.

Uansett navn kan du lese mer om bilen med den lange rekkevidden her

I ettermiddag kom det også inn en melding fra Nissan som vil gjøre mange konkurrenter grønne av misunnelse:

Nissan øker Leaf-produksjonen – tilbyr rekordkort leveringstid for elbil-hungrige nordmenn, er overskriften i en pressemelding fra Nissan Norge.

– Leaf er for tiden Norges mest solgte personbil, uansett drivlinje. Siden introduksjonen av nye Leaf på det norske markedet i februar 2018, har Nissan vært bransjeledende når det kommer til leveringstid, noe som i stor grad skyldes årelang erfaring med elbilproduksjon, heter det videre, fortsetter meldingen.

– At Nissan var tidlig ute med tunge investeringer innen ny batteriteknologi og elbil-utvikling er noe elbil-glade norske bilkjøpere har kunnet nyte godt av både nå og i løpet av de siste årene. 

Den ekstra gode nyheten er at Nissan nå reduserer den allerede korte leveringstiden ned til maks tre måneder dersom kunden bestiller ny Leaf i dag. Enkelte forhandlere kan ha biler på lager og derfor tilby enda kortere leveringstid.

– Vi registrerer at det er en kamp for flere elbilprodusenter med å skaffe til veie nok elbiler til norske kunder, og har stor forståelse for bakgrunnen for dette. Det er gledelig for oss å kunne meddele Nissan-kunder at vi har sørget for ekstra produksjon av biler til Norge, som igjen sikrer kortere leveringstid til det norske markedet, sier Country Manager, Anders Mamen-Lund i Nissan Nordic Europe, avdeling Norge.

Nissan Leaf er så langt i år Norges mest solgte personbil med 8561 registrerte biler per 16/9-2018 (tall fra OFV) og salgsveksten er på utrolige 198,9 prosent så langt i år kontra fjoråret.

Nærmeste utfordrer er Golf med 6475 registreringer totalt, fordelt på alle drivlinjer.

Nissan Leaf:

pic
 
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: