Continental med ny løsning på piggdekk - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Continental med ny løsning på piggdekk
Dekkprodusenten Continental lanserer nå en ny type piggdekk som skal være mer effektive og bedre for miljøet.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

ContiFlexStud kaller de teknologien med en pigg som består av en metallpinne og en gummistamme. Den nye piggteknologien gir bedre veigrep, mindre støy og mindre slitasje på asfalten.

Med den nye teknologien hevder Continental å ha gjort betydelige fremskritt når det gjelder den aktive sikkerheten og ytelsen til vinterdekk. Den nye teknologien har en rekke fordeler.

– Tradisjonelle pigger vil ikke kunne trenge helt gjennom isen på veioverflaten fordi den stive aluminiumstammen forhindrer dette, sier Marco Gellings, leder for vinterdekkutvikling hos Continental.

– En gummistamme og metallpigg gjør det mulig for piggen å stikke dypere ned i isen, og således blir veigrepet bedre. Dessuten mister man langt færre pigger enn på tradisjonelle piggdekk, konstaterer han.

Studier Continental har gjennomført viser at de nye piggdekkene gir sju prosent bedre grep på is. I tillegg er knastene vulkanisert inn i dekket i produksjonsfasen, noe som gjør at piggene sitter mye bedre fast.

Det medfører at man mister langt færre pigger enn ved tradisjonelle piggdekk. Dermed holder piggdekkene lengre enn tidligere.

– I tillegg viser studier vi har gjennomført at veislitasjen blir 20 prosent mindre på grunn av de fleksible gummistammene. Støyen blir også mindre med disse piggene, forklarer produktsjef hos Continental Dekk Norge, Knut Knudsen.

Continental skal i vinter i gang med testing av den nye piggteknologien på sitt piggdekk IceContact 2 i dimensjonen 235/45/18 i Norge. Dekket er allerede testet av blant annet taxisjåfører i Sverige med strålende tilbakemeldinger.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: