Ogier til topps med Citroën

Sebastien Ogier kjørte inn til seier i Rallye Monte-Carlo, hans første løp etter han gjorde comeback hos Citroën. Sett med norske øyne ble løpet en nedtur.

Publisert Sist oppdatert

Årets Monte-Carlo har vært en thriller der det hele ble avgjort på aller siste etappe. Før etappen hadde Citroën-føreren en margin på 0,4 sekunder til Hyundai-fører Thierry Neuville, men han slo belgieren med 1,8 sekunder på etappen slik at han til slutt hadde en seiersmargin på 2,2 sekunder.

Kampen om tredjeplassen var også meget intens, og den gikk til slutt Toyotas Ott Tänak seirende ut av foran Hyundais Sebastien Loen og Toyotas Jari-Matti Latvala.

Kris Meeke som debuterte for Toyota i Monte-Carlo kjørte inn til seier i den avsluttende Power Stage og endte løpet på femteplass totalt.

Andreas Mikkelsen måtte bryte løpet lørdag morgen etter å ha revet løs et hjul etter målgang på SS10. Beste nordmann ble dermed Ole Christian Veiby som ble nummer 12 totalt og nummer tre i WRC2-klassen i sin debut i en Volkswagen Polo.

Neste VM-runde er Rally Sweden helgen om tre uker der flesteparten av fredagens etapper kjøres i Norge slik tilfellet har vært de siste årene.

Der får vi gjensyn med Marcus Grönholm som for anledningen kjører en Toyota WRC, i tillegg til alle de fast WRC-førerne.

Mads Østberg kjører en Citroën i WRC2-klassen og Henning Solberg stiller i samme klassen hvor også Ole Christian Veiby deltar.