Klart for svensk-norsk rallyfest - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Klart for svensk-norsk rallyfest
Til helgen er det duket for årets andre VM-runde – Rally Sweden. Som vanlig skal det kjøres på både svenske og norske vinterveier.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

– Rally Sverige er absolutt et av mine favoritt-løp! Det er det eneste løpet på kalenderen som er ordentlig vinter-rally, og det nærmeste vi kommer et løp på hjemmebane, sier en spent Andreas Mikkelsen.

– Vi krysser jo grensen til Norge på fredag og kjører på norske veier. Det er veldig spesielt! Mange nordmenn og norske flagg ute i skogen gir en gedigen energi-boost!

Andreas har vært nær seier i Sverige flere ganger, og han har vært på pallen hele tre ganger. Dette er åttende gang han starter i Sverige, og han har som mål å kjempe om en topplassering.

Som teamkolleger i Hyundai har Andreas med seg den nidoble verdensmester Sebastien Loeb og mannen som endte på andreplass i fjorårets mesterskap, Thierry Neuville.

Selv om Andreas Mikkelsen og kartleser Andreas Jæger-Amland er eneste helnorske ekvipasje i øverste divisjon, mangler det ikke på andre nordmenn når starten på rallyet går torsdag kveld.

Svenske Pontus Tidemand har kjøpt seg et sete hos M-Sport og har med seg norske Ola Fløene som kartleser. Pontus har hevdet seg meget bra i nest øverste divisjon i Sverige tidligere, så dette blir trolig hans beste mulighet for å vise seg frem på hjemmebane.

WRC2-klassen har i år en egen serie for produsentenes egne team, WRC2Pro, og der finner vi Mads Østberg til start for Citroën sammen med kartleser Torstein Eriksen. I tillegg til Østbergs Citroën er det to Skodaer og to Forder i denne klassen.

I den ordinære WRC-klassen finner flere norske navn.

Ole Christian Veiby er en mann å se opp for. Han kjører en Volkswagen Polo GTI R5 som har vist seg å være meget konkurransedyktig. I kartleserstolen sitter den svært rutinerte svensken, Jonas Andersson.

På startnummeret etter Veiby finner vi en meget rutinert nordmann i en Skoda Fabia R5, nemlig Henning Solberg. Og han har som vanlig med seg østerrikske Ilka Minor som noteleser.

En annen nordmann som har gjort det bra i Sverige tidligere er Eyvind Brynildsen. Også han stiller i en Fabia R5 og har rutinerte Veronica Engan som sin ledsager i helgen.

Det siste norske navnet på startlisten er Stig Rune Skjærmoen som de siste årene har vært kartleser for Ole Christian Veiby. I Sverige skal han lese noter for den regjerende verdensmesteren i rallycross, svenske Johan Kristoffersson som kjører en Polo GTI R5.

Rally Sweden innledes med en superspesial i Karlstad torsdag kveld mens alvoret starter for fullt fredag når flere av etappene er innom den norske siden av grensen.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: