Suveren seier til Tänak i Sverige - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
27 bilder i galleri
Suveren seier til Tänak i Sverige
Ott Tänak i Toyota var utilnærmelig i Rally Sweden og vant til slutt med 53,7 sekunder på nærmeste utfordrer, Esapekka Lappi. For Hyundai-fører Andreas Mikkelsen glapp pallen på siste dag.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Estlenderen Tänak har vært suveren mesteparten av helgen, så egentlig var det kun kampen om andreplassen som gjensto. Den var til gjengjeld meget intens mellom hele fire førere.

Andreas Mikkelsen holdt andreplassen før de to korte publikumsetappene lørdag kveld, men han ble innhentet av Esapekka Lappi i Citroën som lå likt med nordmannen lørdag kveld. Bakfra truet også Andreas’ teamkollega, Thierry Neuville og Fords Elfyn Evans.

Den finske Toyota-føreren var best av disse fire på søndagens etapper og kunne dermed innkassere andreplass i rallyet samtidig som han fikk med seg et ekstra poeng for femteplass på den avsluttende Power Stage.

Thierry Neuville endte på tredjeplass, tre sekunder bak Lappi, men han knep fire poeng på Power Stage etter kun å ha blitt slått også her av suverene Tänak.

Andreas Mikkelsen holdt unna for Ford-fører Elfyn Evans og sikret seg dermed fjerdeplassen i Rally Sweden og samtidig som han sørget for god uttelling for Hyundai i konstruktør-VM.

Svenske Pontus Tidemand med norske Ola Fløene som kartleser endte på åttendeplass, og det var nok lengre ned på resultatlisten enn han hadde håpet på. Pontus har kun avtale med Ford om de to første VM-rundene, så det blir spennende å se hva han får til videre.

I WRC2-klassen var Ole Christian Veiby helt suveren, og det holdt også til en flott niendeplass totalt i rallyet.

– Dette er nesten som en drøm som har gått i oppfyllelse! Det er så utrolig deilig! Jeg har jo fulgt Rally Sverige siden jeg var liten gutt, og har drømt om å en dag stå på toppen av seierspallen! Vi har prestert bra hele helgen, og det var en fight nesten helt til siste prøve. Vi har vært raskest på 8 av fartsetappene i helgen, og det kjennes ekstra godt med seier når man virkelig har slåss for den!

Etter en litt kjedelig start på Rally Sverige på torsdag kveld, hvor de måtte kjøre den første etappen med bilen i safe-mode og uten rally-fart, tok det seg raskt opp.

Allerede fredag morgen hadde unggutten fra Kongsvinger tatt ledelsen i WRC2-klassen, og den ledelsen beholdt han resten av løpet.

– Bilen har fungert perfekt hele helgen, det lille på torsdag kveld fikk teamet fort fiksa. Selv om det har vært utrolig vanskelige forhold, særlig på andre gjennomkjøring av prøvene, så har det gått greit. Vi har så klart hatt noen tilbud vi også, det er naturlig når man pusher, men vi har ikke hatt noen store problemer. Det har vært utrolig gøy å konkurrere denne helgen, og kjent på at det har gått bra og pushe når vi har ønsket det.

Dette er Ole Christians andre WRC2-seier, den første tok han i Rally Polen i 2017. I fjor kjørte han inn til en tredjeplass her i Sverige.

Med seieren her, tar han også ledelsen totalt i WRC2, etter tredjeplassen i Monte-Carlo forrige måned.

Mads Østberg vant WRC2 Proff-klassen, men var nesten to minutter bak Veiby og endte på en 11. plass totalt.

Eyvind Brynildsen vant den andre norske duellen i WRC2-klassen. Han endte på sjetteplass, 1,2 sekunder foran Henning Solberg.

I VM-sammendraget for førere leder nå Ott Tänak med 47 poeng foran Thierry Neuville med 40 poeng og Sebastien Ogier med 31 poeng. Andreas Mikkelsen er nummer åtte med de 12 poengene han fikk med seg fra Sverige.

I konstruktør-VM har Toyota tatt føringen med 58 poeng foran Hyundai med 57. Citroën har 47 og Ford 30 poeng.

I den historiske delen av Rally Sweden var Petter og Pernilla Solberg helt suverene i sin Ford Escort Mk. II. De vant samtlige eapper og hadde til slutt en margin på over minuttet til nærmeste utfordrer.

En stor takk til entusiasten Henrik Nordlie (17) som har delt sine bilder fra Rally Sweden med oss.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: