Bilvekst i februar – fire av ti nye er nå elbiler - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Bilvekst i februar – fire av ti nye er nå elbiler
VW Golf gikk seirende ut av februar, mens Tesla maktet å gjøre nykommeren Model 3 til den mest registrerte elbilen i en måned med ni prosent bilvekst.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

Ikke minst takket være at Tesla har fått fart på utleveringen av Model 3 til kunder som har stått på reservasjonsliste i opp mot tre år, gikk Model 3 rett til topps på elbilstatistikken for februar med 791 biler.

Volkswagen fulgte tett på med 780 batterielektriske Golf.

Når ladehybrider, bensinvarianter og dieselmodeller legges til er Golf fortsatt på topp som nordmenns mest foretrukne bilvalg både i februar og så langt i år, viser ferske tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken.

De høye volumene av Golf, Model 3 samt økte volum av Hyundai Kona og Mitsubishi Outlander var med å dra opp antallet nye personbiler med hele ni prosent i februar sammenliknet med samme måned ett år tilbake. Antallet personbilregistreringer er derfor 3,7 prosent  høyere i 2019 sammenliknet med 2018.

Elbilenes andel økte med hele 19 prosentpoeng, fra 21,6 til hele 40,6 prosent, og når ladehybridene regnes med har andelen ladbare biler stabilisert seg på drøyt halvparten av det samlede personbilvolumet.

Hyundai har nå fått fart på leveransene av elektriske biler og ble i februar det fjerne største merket etter VW, Toyota og Tesla. Hyundai har så langt i år mer enn doblet markedsandelen, fra 3,2 til 7,0 prosent.

Siden alle Tesla Model 3 har firehjulsdrift, økte 4x4-andelen av bilregistreringene til hele 44,7 prosent i februar.

CO2-utslippet for nye personbiler sank i februar til 64 gram/km, 16 gram/km lavere enn i februar 2018. Norge har for lengst overoppfylt EUs CO2-målsettingen gjeldende fra 2021.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: