Hyundai : Hyundai innfører digital nøkkel - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img
2 bilder i galleri
Hyundai innfører digital nøkkel
Heldigvis sier de ikke at de er først, for blant andre Volvo har vel hatt dette i årevis. Men Hyundai er nå i ferd med å innføre smartfon-baserte nøkler til flere av sine modeller.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Vi snakker om teknologi som gjør at bilen kan åpnes, startes og kjøres uten en fysisk nøkkel. I tillegg kan systemet identifisere brukeren og klargjøre hans og hennes favorittinnstillinger slik at det blir enklere å dele bilen mellom flere sjåfører.

Den digitale nøkkelen kan lastes ned via en app og benyttes av inntil fire autoriserte brukere. NFC-teknologi (Near Field Communication) detekterer når en autorisert mobiltelefon er i nærheten.

NFC-antennen for åpning av bilen befinner seg i dørhåndtakene på fordørene, mens den som gjør at man får startet bilen befinner seg i det trådløse ladepunktet.

Etter å ha satt seg bak rattet og plassert mobilen på induksjonskonsollen startes bilen ved hjelp av en start/stopp-knapp på dashbordet.

Brukerens favorittinnstillinger er lagret i bilen, så når mobilen til vedkommende detekteres innstilles speil, seter og ratt etter dennes preferanser, så vel som audio, video og navigasjon, inkludert head-up display.

Enkelte funksjoner kan også fjernstyres fra mobilen via Bluetooth, som åpning, lukking, aktivering av alarm og start av motoren. I fremtiden vil man også kunne parkere bilen helautomatisk fra utsiden.

Tilgang til bilen kan styres i flere nivåer, slik at for eksempel en kurer kan gis adgang til bagasjerommet for levering av en pakke der.

Etter hvert som bildeling blir mer utbredt kan man overføre den digitale nøkkelen til en leietager uten fysisk å møte vedkommende.

For de tilfeller hvor det ikke er praktisk å anvende en digital nøkkel vil bilen også bli levert med en konvensjonell smart nøkkel og nøkkelkort.

Hyundai og Kia planlegger å gradvis implementere teknologien i sine første produksjonsmodeller i løpet av inneværende år. 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: