Puslespill med mening - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
37 bilder i galleri
Puslespill med mening
Byggesett er gøy. Her er et helt nytt byggesett som virker enda gøyere. Laserskåret tre blir de mest utrolige selvgående, mekaniske skapningene. Biler er bare en liten del av tilbudet.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Tenk deg du får tilsendt en pakke med en del finerplater i. Finerplatene ser du snart er finskåret med en laser, så du kan begynne å knekke ut bitene. EN plate ad gangen, delene fra hver sette du sammen til en komponent. 

En motor for eksempel.

Så fortsetter du, og følger en fargerik bruksanvisning på en mengde språk eller følger en video, og til sist er du kommet så langt at du begynner å montere det hele sammen. Tannhjul og strikk, fjæring og karosseri.

Og du har plutselig en drømme-US-cabriolet fra femtiårene. Du kan åpne bagasjerommet. Du kan løfte panseret og nedi der ser du motoren. Du kan starte motoren med å sette giret i Fri, og da ser du de åtte stemplene hoppe opp og ned inne i sylindrene sine.

Du kan svinge på rattet, og du kan sette girspaken i forover eller bakover. Du kan vippe seteryggen frem hvis noen skal til baksetet, eller du kan sveive opp sideruten dersom noen syns det trekker.

Og den kjører gjerne forover eller bakover, etter hva du bestemmer.

Hele vidunderet er knøttlite: 350 x 157 x 90 mm, består av litt over 700 biter før du begynner – alle klikker perfekt sammen uten antydning til lim – og det vil koste deg litt over 600 kroner.

Pluss ganske mange hyggelige timer.

Denne smarte ideen kommer fra Ukraina, heter Ugears, og utvalget av mekaniske gjenstander er nesten uendelig. Du kan bygge deg en selvgående hest eller et urverk eller en tannhjulsbane eller en kortholder.

For oss som liker ting på gummihjul er også utvalget meget tilfredsstillende. Motorsykler, lastebiler, både gamle og moderne, og en rekke personbiler – inklusive en ganske imponerende Grand Prix modell som ser ut som den kommer fra helte-epoken før første verdenskrig.

(artikkelen fortsetter)

Det som får ting til å bevege seg er hele tiden strikker – det er ikke antydning av kompliserte vanskeligheter her, bortsett fra at man bør være nøyaktig og ha en viss tålmodighet.

Ugears-folkene har utvidet repertoaret litt. Nå har de også laget ganske enkle leker i Brio-størrelse der halve vitsen er at ungene kan legge farge på dem selv.

Og i tillegg har de begynt med byggesett til spill – sånne spill som familien samlet eller gode venner spiller oppå et bord. 

Automatisk kortstokk-stokker eller terningkaste-automat eller en kort-utdeler – slike ting.

Det virker som de som jobber med disse sakene simpelthen er ute etter fristelser som kan holde unge og gamle unna skjermer.

Med andre ord et prosjekt som absolutt bør bifalles og applauderes.

Mer enn 40 smarte modeller har de kommet opp med siden de startet i 2014, og det er ikke noe som tyder på at ideene tørker inn. Ved vårens leketøymesse i Nürnberg dukket de opp med flere nye ideer – spesielt gjorde en glidefly-utskyter det virkelig var fres i stort inntrykk.

Jeg aner ikke om noen i nærheten vil selge deg dette over disk. Men på tros av at de åpenbart har en beef eller tre med skjermer, er det meget oppegående når det gjelder online betjening. Sjekk ut hjemmesiden deres for priser og bestilling her

Og det kan selvfølgelig heller ikke stoppes. Nå har de byggere i 85 nasjoner over hele verden. Det er klart at nettet – tross alle aversjoner – summer av ivrige facebok-grupper som utveksler synspunkter og erfaringer – og foreslår nye innslag.

Sa jeg: Kan Absolutt Anbefales?

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: