Subaru : Toyota og Subaru utvikler ny plattform - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Toyota og Subaru utvikler ny plattform
De to selskapene offentliggjorde denne uken at de skal utvikle en felles plattform for elbiler. Første produkt ut blir en felles SUV.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Plattformen skal benyttes for mellomstore og store personbiler med batterielektrisk drift. De to skal også utvikle en SUV i C-segmentet som skal selges under hvert selskaps eget merkenavn.

– Ved å forene sine respektive styrker, som firehjulsdriften fra Subaru og elektrifiseringsteknologiene fra Toyota, skal de to selskapene sammen møte utfordringen ved å skape attraktive produkter med en appell som kun elektriske biler kan tilby, heter det i en melding fra selskapene.

Helt siden de ble enige om et samarbeid i 2005 har Toyota og Subaru i stadig større grad arbeidet sammen på ulike felt, inkludert utvikling, produksjon og salg. Eksempler er søstermodellene Toyota GT86 og Subaru BRZ.

Plattformen vil utvikles på en måte som gjør det mulig å anvende den for en rekke ulike typer kjøretøy, inkludert sedaner og SUVer i C- og D-segmentene, samt for å tilrettelegge for effektiv utvikling av nye modeller.

Som følge av denne avtalen med Toyota, vil Subaru flytte sine eksisterende BEV-utviklingsressurser til dette nye, felles prosjektet.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: