Elbiler i fokus i juni - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Elbiler i fokus i juni
Elbilene sto for nesten halvparten av alle nyregistreringer i juni. Hver fjerde nye bil i måneden var en Tesla.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

Av et totalsalg på 15.352 nye biler sto Tesla ifølge OFV alene for 3760 – hvilket gir merket en markedsandel på hele 24,5 prosent i årets første sommermåned. 101 av Teslaene var tohjulsdrevet – noe som indikerer at de første «billigutgavene» nå er levert ut.

Fordelt på modeller er det Model 3 som dominerer med 3012 registreringer, men det er også registrert 434 Model S og 314 Model X denne måneden – noe som plasserer begge modellene på Topp 10-listen.

Nest mest solgte personbil-merke i juni var Volkswagen med 1825 biler, fulgt av Toyota med 1750. Deretter følger BMW, Volvo og Hyundai foran Nissan, Skoda, Audi og Mitsubishi som endte måneden på tiendeplass.

Hos Volkswagen sto elbilene for nesten halve salget mens plug-in hybridene er nærmest fraværende i påvente av nye Passat GTE.

Og apropos plug-in hybrider – her er det Volvo og Mitsubishi som «eier» markedet i påvente av nye modeller med lengre rekkevidde fra de tyske produsentene.

Akkumulert etter første halvår er Tesla Model 3 klar nummer én på modellstatistikken med 10.560 biler hittil i år. Det er nesten dobbelt så mange som det samlede Golf-salget.

BMW i3 ligger 13 biler foran Nissan Leaf i kampen om tredjeplassen. De to har en ganske omvendt situasjon, for mens i3-salget har økt med 10 prosent hittil i år, er Leaf-salget nesten halvert fra rekordsalget modellen oppnådde i fjor.

Mitsubishi Outlander på femteplass er opp 45 prosent sammenlignet med fjoråret, mens Toyota RAV4 på plassen bak har en økning på 40 prosent.

Audi e-tron har nå passert Jaguar I-Pace på registreringsstatistikken og klatret til 7. plass på modelltoppen. Plass ni og ti innehas av Hyundai med Kona og Ioniq.

Mest solgte modeller i juni:

Pos.

Modell:

Antall

1

Tesla Model

3012

2

Volkswagen Golf

958

3

Toyota RAV4

865

4

Audi e-tron

574

5

Mitsubishi Outlander

561

6

Nissan Leaf

475

7

BMW i3

453

8

Tesla Model S

434

9

Jaguar I-Pace

329

10

Tesla Model X

314

 

Kilde: Opplysningsrådet for Veitrafikken

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: