Audi S8: Den fine balansegangen - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
21 bilder i galleri
Den fine balansegangen
Når Audi nå lanserer sin nye S8 påstår de å ha funnet den rette formelen for dynamikk og komfort.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Å konstruere en bil med dynamiske kjøreegenskaper, som samtidig skal gi maksimal komfort på lange turer, er ingen enkel oppgave. Audi har lang erfaring på dette feltet, og de hevder nye S8 er bedre enn sine forgjengere på alle områder.

Bi-turbo V8-maskinen med mild hybridteknologi under det lange panseret byr på 571 hestekrefter og har et dreiemoment på hele 800 Newtonmeter. Krefter og moment nok til at du holde følge med de fleste ut av lyskrysset.

Men S8 er ikke en bil du kjøper på grunn av den raske akselerasjonen. Den store Audien er som skapt for lange, raske reiser på autobahn, og den var lenge alene i luksussegmentet med firehjulsdrift som standard. Et pluss når mye muskler skal ned i snø- og isdekte veier.

Den typiske S8-eieren sitter nok primært bak rattet selv, men det mangler ikke på komfort i baksetet heller.

Det sørger det prediktive, adaptive chassiset for, i kombinasjon med luftfjæringen som tilpasser seg underlag og kjørestil. Straks dørhåndtaket berøres løfter bilen seg hele 50 mm for å lette inn- og utstigning.

For at du skal få nyte det eksotiske brølet fra V8-eren sitter det aktive flaps i eksosanlegget som sørger for crescendo, i takt med turtallsøkningen.

For maksimal komfort på lange turer har S8 aktiv støydemping i musikkanlegget for å fjerne uønsket støy – tilsvarende teknologien som benyttes i hodetelefoner konstruert for bruk på fly.

Et mildt, 48 V hybridsystem sørger for å dempe forbruket ved at bilen «seiler» når belastningen er minimal, samtidig som halvparten av sylindrene tar en pause.

Det er diskrete, men likevel godt synlige detaljer som skiller en S8 fra sine mer moderate søsken. Detaljer i front, sideskjørt, speilhus og felger, og ikke minst det spesielle eksosanlegget med to doble enderør.

Nye S8 er leveringsklar mot slutten av 2019.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: