Porsche : Historisk seier for Dennis Olsen - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
11 bilder i galleri
Historisk seier for Dennis Olsen
Dennis Olsen ble i tolvte time kalt inn til å kjøre løp på Lime Rock i USA. Det angrer han ikke på.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Egentlig skulle Dennis til Chicago for å være med på en Porsche-test i helgen, men på vei dit ble han spurt om han kunne steppe inn i Pfaff-teamet i et GT-løp i den amerikanske IMSA-serien på Lime Rock i Connecticut.

I bare sitt andre løp for det canadiske teamet delte Dennis bil med canadiske Zach Robichon i GTD-klassen. Duoen kvalifiserte seg til startspor fem, og da Robichon kjørte i depotet for å overlate bilen til Dennis hadde han avansert til fjerdeplass.  

I løpet som varte to timer og førti minutter plukket Dennis plassering for. Idet tre minutter av løpet gjensto klarte han å ta seg forbi ledende Mario Farnbacher i en Acura NSX og overta teten.

Farnbacher hang som en klegg på Dennis som slet med dekkene de siste rundene, men den norske Porsche-føreren holdt hodet klart og sikret seg til slutt seieren med en margin på fattige 0,01 sekund.

For Porsche var dette første klasseseier noensinne i det nordamerikanske mesterskapet med en 911 GT3 R, og det er i tillegg første gang på to år at bilen har vunnet et løp i det hele tatt.

Dennis uttalte etter løpet at det kanskje var det beste han noensinne har kjørt.

– For et fantastisk race. Jeg overtok bilen på fjerdeplass og kjempet meg helt til topps. Vår Porsche 911 GT3 R var rask i hele løpet. Mot slutten var dekkene helt utslitt, men jeg klarte likevel å ta seieren. Det var tett, tøft og suksessfullt – akkurat slik jeg liker det, konkluderer Dennis Olsen etter den historiske seieren sammen med Zach Robichon.  

Etter helgen i USA blir det bare en kort tur innom Norge før han drar til Spa for å kjøres 24-timersløp, det tredje løpet i den internasjonale IGTC-serien, neste helgen.

I serien deler Dennis andreplass i sammendraget med Dick Werner og Matt Campbell etter deres fantastiske seier i 12-timersløpet på Bathurst i februar

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: