Porsche 911: 911 Carrera i to karosserier - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
31 bilder i galleri
911 Carrera i to karosserier
Porsche lanserer nå de nye innstegsmodellene i 911-serien. Noen direkte sinker blir de langt fra.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Da åttende generasjon Porsche 911 så dagens lys i vinter, var det som vanlig Carrera S-variantene som var først ute. Først kom 911 Coupé som Carrera S og Carrera 4S, og så fulgte 911 Cabriolet med de samme betegnelsene.

Les vår prøvekjøring av 911 Carrera S Cabriolet her

Nå er turen kommet til 911 Carrera Coupé og Cabriolet.

Mens S-modellene skilter med 450 hestekrefter nøyer 911 Carrera seg med å hente ut 385 fra sin 3-liters, 6-sylindrede boxer med biturbo. Sammenlignet med forrige generasjon 911 Carrera er det en økning på 15 hester.

911 Carrera deler det meste av komponenter med S-utgavene, inkludert 10,9-tommers berøringsskjerm, tilkoblingsmuligheter og sikkerhetssystemer, inkludert Porsche Wet Mode som gjør det vesentlig enklere å håndtere potente egenskaper på våt vei, uten å drepe kjøregleden. 

Carrera-varianten skiller seg fra S-utgaven gjennom mer moderat dimensjon på hjulutrustning og bremser og et annet eksosanlegg.

Men innstegsmodellen har lite å skamme seg over når det kommer til ytelser. Motor, chassis og bremser er konstruert for sportslig kjøreglede også her. Kraftoverføringen skjer via en ny 8-trinns PDK (dobbel clutch) girkasse.

911 Carrera Coupe sprinter til hundre på 4,2 sekunder og har en potensiell toppfart på 293 km/t. Utstyrer du bilen med Sport Chrono-pakke barberer du den tiden med to tideler. Med slike ytelser er det beundringsverdig at man oppnår et snittforbruk på 0,9 liter på mila.

Hjulutrustningen består av 235/40 ZR dekk på 19-tommers felger foran, samt 20-tommere med 295/35 ZR bak. Bremsene har skiver på 330 mm og sortlakkerte 4-pots calipere rund baut. De røde er forbeholdt S-modellene.

911 Carrera-modellene er bestillingsklare, og ifølge Porsche er variantene med firehjulsdrift også snart leveringsklare.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: