Nissan Juke: Her er neste Juke - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img
5 bilder i galleri
Her er neste Juke
SPIONBILDER: Nissan skal avduke en ny generasjon Juke i september. Vi korter ventetiden med en eksklusiv illustrasjon.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Juke vakte utvilsomt oppsikt med sin spesielle design da den kom på markedet for snart ti år siden, men Nissan skal ha kred for at de våget å prøve seg i en helt ny nisje og erstatte sin tradisjonelle kompaktklasse-bil, Almera, med en kompakt crossover.

At satsingen var vellykket dokumenterer Nissan med et salgstall på over en million Juke siden de første rullet av samlebåndet i 2010.

Nissan-anlegget i Sunderland er Storbritannias suverent største bilfabrikk med en årsproduksjon på drøyt en halv million (2016-tall fra Wikipedia).

I Norge er det ifølge OFV registrert 2580 nye Juke siden 2010, men salget har vært fallende de siste årene – fra 113 biler i 2017, via 32 i 2018 til kun 6 hittil i år. Dermed er det liten grunn til å anta at nye Juke vil bli å finne hos norske Nissan-forhandlere. 

Nissan lover at nykommeren i tillegg til et modernisert design får mer dynamiske kjøreegenskaper og blir mer praktisk enn første generasjon Juke.

Som vår eksklusive rendering viser beholder den noen karakteristiske trekk fra forgjengeren, som store, runde kjørelys og smale hovedlys. Men den får en ny front inspirert av andre nyere Nissan-modeller, noe som kan gjøre den akseptabel for et større publikum.

Nye Juke er designet av et europeisk designerteam som fikk i oppdrag å lage en evolusjon som ivaretar kvalitetene fra forgjengeren.

Vi skrev en omfattende sak om nye Juke basert på spionbilder for et par måneder siden, men Nissan lekker nå noen ytterligere detaljer i forkant av den internasjonale lanseringen.

De fremhever dynamiske kupelinjer, 19-tommers hjul og en fremtoning som setter ny standard i det kompakte crossover-segmentet.

Nissan hevder å ha lyttet til potensielle kunder i B-SUV-segmentet med hensyn til design, det siste på teknologifronten og kjøreglede.

Nye Juke blir tredje Nissan-modell med ProPilot-teknologi, som er et element i Nissan Intelligent Mobility Vision.

Juke generasjon to har ifølge Nissan fått økt fotavtrykk for å gi mer plass og komfort til fører og passasjerer, uten at det går på bekostning av de dynamiske kjøreegenskapene.

Britiske AutoExpress har kjørt litt i maskerte pre-produksjonsbiler. De hevder førsteinntrykket er at bilen kjennes som en sterk evolusjon av forgjengeren og at ny plattform og drivlinje gir bedre kjøreegenskaper mens ny teknologi gjør det enklere å leve med bilen i hverdagen.

Vi presiserer at vår illustrasjon er datamanipulert, men du kan jo klikke deg tilbake på den og sammenligne når den offisielle debuten finner sted i september. Jeg føler meg trygg på at det meste vil stemme.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: